Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Meteoroloji uyardı: Ankara hava durumu 7 Nisan 2026

Ankara, 7 Nisan Salı gününe parçalı bulutlu bir hava ile başlarken, öğle saatlerinden itibaren gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor.

MANŞET 07.04.2026 10:21 Mert Cebişci 64 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Meteoroloji uyardı: Ankara hava durumu 7 Nisan 2026
Paylaş:
N

Ankara, 7 Nisan Salı gününe parçalı bulutlu bir hava ile başlarken, öğle saatlerinden itibaren kent genelinde gök gürültülü sağanak yağışın etkili olması bekleniyor. Vatandaşlar “Ankara’da bugün hava nasıl olacak, yağmur ne zaman başlayacak?” sorularına yanıt arıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, İç Anadolu’da etkili olan alçak basınç sistemiyle birlikte Başkent’te yağışlı hava gün boyu etkisini sürdürecek. Hava sıcaklıklarının en düşük 6, en yüksek 16 derece civarında olması öngörülüyor.

ANKARA’DA YAĞIŞLAR HANGİ İLÇELERDE DAHA KUVVETLİ OLACAK?

Ankara genelinde 25 ilçenin tamamında gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, özellikle kuzey ve batı ilçelerde yağışların yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kızılcahamam, Çamlıdere ve Nallıhan’da yağışın daha yoğun hissedilmesi bekleniyor. Şehir merkezinde ise ani bastıran yağışların özellikle akşam saatlerinde trafik yoğunluğunu artırabileceği belirtiliyor. Yetkililer, sürücüler ve yayalar için dikkatli olunması yönünde uyarılarda bulunuyor.

ANKARA İLÇE İLÇE HAVA DURUMU VE SICAKLIK DEĞERLERİ NELER?

Meteoroloji verilerine göre Ankara’nın tüm ilçelerinde beklenen hava durumu ve sıcaklık değerleri şöyle sıralanıyor: Akyurt’ta 4/15, Altındağ’da 6/16, Ayaş’ta 5/17, Bala’da 3/14, Beypazarı’nda 6/18, Çamlıdere’de 2/13 (serin ve sağanak), Çankaya’da 6/16, Çubuk’ta 3/15, Elmadağ’da 3/14, Etimesgut’ta 5/17, Evren’de 4/16, Gölbaşı’nda 4/15, Güdül’de 5/17, Haymana’da 3/14, Kahramankazan’da 4/17, Kalecik’te 6/18, Keçiören’de 6/16, Kızılcahamam’da 1/13 (yer yer kuvvetli yağış), Mamak’ta 6/16, Nallıhan’da 7/19, Polatlı’da 5/18, Pursaklar’da 5/16, Sincan’da 5/17, Şereflikoçhisar’da 6/17 ve Yenimahalle’de 6/16 derece sıcaklık bekleniyor. Tüm ilçelerde genel olarak gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

ANKARA’DA SICAKLIKLAR DÜŞECEK Mİ ZİRAİ DON RİSKİ VAR MI?

Uzmanlar, yağışlı sistemin ardından sıcaklıklarda düşüş yaşanacağını belirtiyor. Özellikle hafta sonuna doğru yüksek kesimlerde zirai don riskinin oluşabileceği ifade ediliyor. Tarım faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde üreticilerin dikkatli olması ve gerekli önlemleri alması gerektiği vurgulanıyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Geleceğin evi: Ömür boyu yaşanabilir konut dönemi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Geleceğin evi: Ömür boyu yaşanabilir konut dönemi
WhatsApp
İhbar Hattı