Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nda grubu bulunan siyasi partilerin temsilcilerinden oluşan yazım ekibi, terörsüz Türkiye sürecine ilişkin ortak raporun hazırlanması amacıyla TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında ikinci kez bir araya geldi. Toplantıda raporun kapsamı, başlıkları ve içerik detayları ele alınırken, tüm partilerin görüş ve önerilerinin uyumlu şekilde rapora yansıtılması hedeflendi.
MHP’DEN YILDIZ: RAPOR OCAK AYI İÇİNDE TAMAMLANACAK
Toplantıya katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, ortak raporun ocak ayı içinde tamamlanmasını amaçladıklarını belirtti. Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Başlıkları tespit ederiz, mutabık kalırız. Bu ay içinde yazarız. Herkes söyleyeceğini söyledi. Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin ortak raporu ocak ayı içinde tamamlamayı hedefliyoruz. Kesinlikle uzlaşırız, standartlar belli. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş kodları tartışılacak konu değil. Bunun çerçevesinde konuşur, anlaşırız” dedi. Ayrıca Yıldız, infaz düzenlemesi konusuna da değinerek, “İnfaz kanunu çıkarırsak, infaz düzenlemesi de içinde olur, yamalı bohça olmaz” ifadelerini kullandı.
CHP’DEN EMİR: ZAMANLAMA KONUSU ÖNEMLİ
CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise toplantının önceden planlandığını ve rapor yazım süreciyle ilgili ayrıntıların ele alındığını söyledi. Emir, “Daha önceden planlanan görüşme. Ortak komisyon raporunun yazımı için ayrıntıları konuşacağız. Zamanlama konusu önemli ama içeride konuşuruz” şeklinde konuştu. Parti temsilcileri, hem raporun içerik bütünlüğünü sağlamak hem de farklı görüşleri uzlaştırmak amacıyla sürecin titizlikle yürütüleceğini vurguladı.
Kaynak: Haber Merkezi