Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da Hamas Siyasi Büro üyeleriyle bir araya geldi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları ve ihlalleri ele alındı.
GAZZE ATEŞKESİ MASADA
Görüşmede, Gazze Ateşkes Anlaşması’nın ikinci aşamasına ilişkin detaylı değerlendirmeler yapıldı. Öncelikli olarak saldırıların durdurulması ve insani yardımların bölgeye ulaştırılması gerektiği vurgulandı. İsrail’in birinci aşamaya ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmediği belirtilerek, bu taahhütlerin derhal uygulanması gerektiği ifade edildi.
BATI ŞERİA’DAKİ GELİŞMELER DE GÜNDEMDE
Toplantıda, Batı Şeria’da artan yerleşimci saldırıları ve İsrail güvenlik güçlerinin Filistinlilere yönelik uygulamaları da değerlendirildi. İsrail’in bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik politikalarına karşı birlik mesajı verilerek, “oldu bitti”ye izin verilmeyeceği vurgulandı.
TÜRKİYE’YE TEŞEKKÜR MESAJI
Hamas heyeti, Türkiye’nin Gazze’de barışın sağlanmasına yönelik çabaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Kaynaklar, Türkiye’nin Gazze’de kalıcı barış için diplomatik girişimlerini sürdüreceğini belirtti.