SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Netanyahu’dan İran mesajı: Sürpriz planlarımız var

Haber görseli

Benjamin Netanyahu, yayımladığı video mesajında İran’a yönelik saldırıların kesintisiz devam edeceğini açıkladı. Netanyahu, İran rejimini istikrarsızlaştırmayı hedefleyen “sürpriz planlarının” bulunduğunu söyledi. Netanyahu açıklamasında, İsrail’in İran’a yönelik operasyonlarını taviz vermeden sürdüreceğini belirterek, bu planların İran’da yönetim değişikliğini mümkün kılabilecek nitelikte olduğunu öne sürdü.

DEVRİM MUHAFIZLARINA MESAJ

Netanyahu, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na da mesaj vererek örgüt üyelerini hedef aldıklarını ifade etti. “Silahını bırakanlara zarar gelmeyecek. Ama bunu yapmayanların sorumluluğu kendilerine ait olacak.” diyen Netanyahu, İran halkına da seslenerek “gerçek anın yaklaştığını” iddia etti.

İsrail’in İran’ı bölmek istemediğini savunan Netanyahu, “İran’ı özgürleştirmeye çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

TRUMP’A TEŞEKKÜR, BATILI LİDERLERE ELEŞTİRİ

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’ın nükleer silah edinmesini engelleme konusunda güçlü bir tutum sergilediğini belirterek Trump’a teşekkür etti. ABD ile İsrail arasındaki işbirliğinin “her zamankinden daha güçlü” olduğunu savunan Netanyahu, Birleşmiş Milletler’i ve bazı Batılı liderleri İran’daki gelişmeler karşısında sessiz kalmakla eleştirdi.

LÜBNAN’A UYARI

Netanyahu, Lübnan hükümetine de çağrıda bulunarak 2024 ateşkes anlaşmasının uygulanması ve Hizbullah’ın silahsızlandırılması sorumluluğunun Beyrut yönetimine ait olduğunu söyledi. Hizbullah’ın saldırılarının devam etmesi halinde bunun Lübnan için ağır sonuçlar doğuracağını belirten Netanyahu, İsrail’in vatandaşlarını ve yerleşimlerini korumak için “gerekli her şeyi yapacağını” ifade etti.