İstanbul’da Adalar Belediyesine yönelik yürütülen soruşturma yeni bir aşamaya geçti. Sit alanı statüsündeki yerlere “rüşvet karşılığı ruhsat” verildiği iddiasıyla gözaltına alınan 42 şüpheliden, Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 35 kişi için tutuklama talep edildi.
ADALAR BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA SAVCILIK TALEBİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 19 Haziran’da düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerin emniyet işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne götürüldü.
BAŞKAN AKPOLAT DA HÂKİMLİĞE SEVK EDİLDİ
Savcılıkta ifadeleri alınan şüphelilerden Belediye Başkanı Ali Ercan Akpolat’ın da aralarında bulunduğu 35 kişi, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edildi. Savcılık, 4 şüpheli için adli kontrol tedbiri talep ederken, 3 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
DOSYADA RÜŞVET VE RUHSAT İDDİALARI VAR
Soruşturma dosyasında, doğal ve arkeolojik sit alanı statüsündeki Adalar bölgesinde usulsüz yerlere ruhsat verildiği, belediye yetkilileri ile iş sahipleri arasında rüşvet pazarlığı yapıldığı ve paranın elden teslim edildiği iddiaları yer aldı. Operasyon kapsamında eski Adalar Meclis Üyesi olan müteahhit M.Ö’nün adresinde yapılan aramada 258 bin dolar ve 13 bileziğe el konulduğu bildirilmişti.