Özgür Demirtaş'tan, Erdoğan'a 'faiz' göndermesi: O zaman biz de soracağız

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" söylemine göndermede bulundu.
 Tarih: 19-07-2022 14:40:47
Özgür Demirtaş'tan, Erdoğan'a 'faiz' göndermesi: O zaman biz de soracağız

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Kasım 2021'de Merkez Bankası toplantısı öncesi TBMM'de partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, "Faiz sebeptir, enflasyon neticedir. Beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam" dedi.

Erdoğan'ın bu açıklamalarıyla birlikte Merkez Bankası art arda faiz indirimi yaparak politika faizini yüzde 19'dan yüzde 14'e indirirken enflasyon ve kur krizi patlak verdi.

"O ZAMAN BİZ DE SORACAĞIZ"
Sosyal medya hesabından Erdoğan'ın "Faiz sebep, enflasyon sonuç" söylemine göndermede bulunan Sabancı Üniversitesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, "Eninde sonunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz artıracak. O zaman biz de soracağız; bunca inat nedendi? Hani faiz enflasyonun nedeniydi? Hani, hani, hani?" ifadesini kullandı.

"BÜTÇE AÇIĞI GÜMBÜR GÜMBÜR ENFLASYON OLARAK DÖNECEK"
Öte yandan Özgür Demirtaş dün sosyal medya hesabından gece başka paylaşımlar da yaptı.

Demirtaş, bir vatandaşın, “Senin bilimselliğin de yetti. Bir huzur vermiyosun” eleştirisine cevaben şunları yazdı:

"Vallahi kardeşim haklı Fazla bilimsellik can sıkıyor. Ama ben doğruyu söylemeden duramam. Bütçe açığı size gümbür gümbür enflasyon olarak dönecek."

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EKONOMİ Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI