SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Rusya Ukrayna’da ilerlediğini açıkladı: 9 yerleşim yerinin kontrolü ele geçirildi

Haber görseli

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki askeri operasyonlara ilişkin son bir haftalık gelişmeleri paylaştı. Yapılan açıklamada, Rus ordusunun farklı cephelerde ilerleme kaydettiği ve bazı yerleşim birimlerinin kontrolünün ele geçirildiği belirtildi.

RUSYA’DAN SON BİR HAFTAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, 28 Şubat ile 6 Mart tarihleri arasında Ukrayna’daki askeri faaliyetlere dair bilgi verildi. Açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’daki hedeflere yönelik operasyonlarını sürdürdüğü ifade edildi. Rus tarafı ayrıca Ukrayna’nın Rus topraklarındaki sivil hedeflere yönelik saldırılar düzenlediğini öne sürdü.

ASKERİ VE STRATEJİK HEDEFLER VURULDU

Açıklamaya göre Rus güçleri, hafta boyunca Ukrayna’daki enerji altyapısı, ulaşım hatları, havaalanları ve liman tesislerini hedef alan saldırılar gerçekleştirdi. Ayrıca silah ve askeri ekipman taşıdığı belirtilen trenler ile mühimmat depolarının da hedef alındığı bildirildi. Rus ordusunun insansız hava aracı üretim, depolama ve kullanım merkezlerine yönelik operasyonlar düzenlediği de ifade edildi.

9 YERLEŞİM YERİNİN KONTROLÜNÜN ELE GEÇİRİLDİĞİ İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna’da 9 yerleşim yerinin kontrol altına alındığını açıkladı. Buna göre Harkiv bölgesinde Krugloye ve Neskuçnoye, Sumi bölgesinde Bobılevka, Zaporijya bölgesinde Gorkoye ve Veselyanka yerleşimlerinin ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca Donetsk bölgesinde Drobışevo, Yarovaya, Reznikovka ve Sosnovoye yerleşim birimlerinin de Rus güçlerinin kontrolüne geçtiği ileri sürüldü.