Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, vatandaşların sağlığını korumak amacıyla yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini ve bu kapsamda 10 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Memişoğlu, 81 ilde aynı anda başlatılan program kapsamında sağlık personelinin vücut kitle indeksi (VKİ) ölçümleri yapacağını duyurdu. Yapılan ölçümlerle fazla kilolu bireylerin tespit edilerek ilgili sağlık birimlerine yönlendirileceği ifade edildi.
Söz konusu uygulama, kamuoyunda geniş yankı uyandırırken sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından eleştirildi ve tartışmalara neden oldu.
Uygulamanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki AKP Grup Toplantısı öncesi basın mensupları tarafından gündeme getirilmesi üzerine açıklama yapan Bakan Memişoğlu, uygulamanın amacının farkındalık oluşturmak olduğunu vurguladı.
Memişoğlu, “Toplum sağlıklı kalmalı, biz sağlıklı toplum için, sağlıklı Türkiye Yüzyılı için uğraşıyoruz. Onun için bu farkındalığı kilo, bağımlılık ve sezaryen anlamında da söylemeye devam edeceğiz” dedi.