Sakarya’nın Ferizli ilçesinde bulunan açık ceza infaz kurumunda yemek sonrası rahatsızlanan hükümlülerin sayısı artmaya devam ediyor. Yedikleri yemekten zehirlendiklerinden şüphelenilen hükümlü sayısının 123’e yükseldiği bildirildi.
ŞİKAYETLER AKŞAM YEMEĞİNDEN SONRA BAŞLADI
Olay, Ferizli ilçesindeki açık ceza infaz kurumunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, akşam yemeğinin ardından bazı hükümlülerde mide bulantısı, kusma, baş dönmesi ve halsizlik gibi şikayetler görüldü. İlk değerlendirmede, yedikleri yemekten etkilendikleri düşünülen 71 hükümlü revirde tedavi altına alınırken, 5 hükümlü hastaneye sevk edildi.
HÜKÜMLÜ SAYISI 123’E YÜKSELDİ
Zamanla rahatsızlanan hükümlü sayısının artması üzerine sevkler yeniden değerlendirildi. Son olarak 123 hükümlü, gıda zehirlenmesi şüphesiyle şehirdeki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yetkililer, hükümlülerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını ve tedavileri tamamlananların yeniden cezaevine gönderildiğini açıkladı.
İNCELEME BAŞLATILDI
Olayın ardından zehirlenmenin kesin nedeninin belirlenebilmesi için yemekten numune alındığı ve geniş çaplı bir inceleme başlatıldığı öğrenildi.
Kaynak:İHA