CHP heyeti, 7 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek emekliler buluşması öncesinde Yozgat’ta temaslarda bulundu. CHP Yozgat İl Başkanı Kazım Elaçık ve il yönetimiyle bir araya gelen Genel Başkan Yardımcıları Adnan Demirci ile Necdet Saraç, emeklilerin ekonomik sorunları ve çözüm önerilerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
EMEKLİLER 7 KASIM'DA ANKARA'DA BULUŞACAK
CHP STK ve Sendikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Adnan Demirci, emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntıların çözümü için sahada çalışma yürüttüklerini söyledi.
Demirci, 7 Kasım’da Ankara’da emekli dernekleri, sendikalar ve katılımcılarla bir araya geleceklerini, emeklilere yönelik politikaların doğrudan onların katılımıyla şekillendirilmesini amaçladıklarını belirtti.
“İKİ BAYRAM İKRAMİYESİ DE EN AZ BİR ASGARİ ÜCRET OLMALI”
Emeklilere verilen bayram ikramiyelerine değinen Demirci, CHP’nin bu konudaki hedefini yineledi.
Demirci, “Emekli ikramiyelerimiz en az asgari ücret oranında olacak demiştik. İkramiyeler çıktı. İnşallah bunu da başaracağız” ifadelerini kullandı.
CHP’nin hedefinin emeklilere yılda iki kez, her biri en az bir asgari ücret tutarında bayram ikramiyesi verilmesi olduğunu belirten Demirci, emeklilerin gelirlerini artırmaya yönelik çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
SARAÇ EKONOMİK SORUNLARA DİKKAT ÇEKTİ
CHP Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Necdet Saraç da Türkiye’deki ekonomik sorunlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Saraç, emeklilerin önemli bir bölümünün 23 bin ile 40 bin lira arasındaki aylık gelirlerle yaşamaya çalıştığını belirterek, bunu yoksulluğun göstergelerinden biri olarak değerlendirdi.
“TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ GÜNDEMLERİNDEN BİRİ EKONOMİ”
Saraç, ekonomi ve adalet başta olmak üzere toplumsal sorunların gündemin merkezinde tutulması gerektiğini söyledi.
Çocuk suçları, uyuşturucu ve gençlerin geleceğe ilişkin sorunlarına da değinen Saraç, emeklilik meselesinin CHP’nin üzerinde duracağı temel başlıklardan biri olduğunu ifade etti.
YOZGAT'TA EMEKLİLER İÇİN HAZIRLIK
CHP Yozgat İl Başkanı Kazım Elaçık ise 7 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek emekliler buluşmasının kentte duyurulması ve Yozgat’tan katılım sağlanması için il ve ilçe örgütlerinin çalışma yürüttüğünü belirtti.