Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Destici, Gazze’de yaşanan dramın ardından İslam ülkelerinin sessiz kalmasını eleştirerek, Lübnan’a yapılacak benzer bir müdahalenin, Orta Doğu’daki diğer İslam ülkelerini de tehdit edeceğini belirtti.
"SIRA DİĞER İSLAM ÜLKELERİNE GELECEK"
Destici, Gazze’ye yönelik İsrail saldırılarına sessiz kalan İslam ülkelerini uyararak, “Bugün Lübnan’a da seyirci kalırlarsa, yarın sıranın Suriye’ye, Ürdün’e, Suudi Arabistan’a ve diğer İslam ülkelerine geleceğinden hiç şüphe etmesinler” dedi. Lübnan’da da İsrail’e karşı ses çıkması gerektiğini vurgulayan Destici, aksi takdirde Orta Doğu’daki tüm İslam ülkelerinin tehdit altında olacağını söyledi.
TEK ÇARE DAYANIŞMA
BBP Genel Başkanı, İsrail’in Orta Doğu’daki tüm İslam ülkelerini yok etmek istediğini öne sürerek, bu tehdit karşısında İsrail’e karşı güçlü bir ittifak kurulması gerektiğini belirtti. Destici, bu ittifakın öncülüğünü İslam İşbirliği Teşkilatı’nın yapması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Arap olmayan İslam ülkeleri ve İsrail’in katliamlarına karşı sesini yükselten İspanya gibi ülkelerin de bu ittifaka dahil edilmesi gerektiğini söyledi:
"Dün gerçekleştirilemeyen birlik, beraberlik, dayanışma ve İsrail'e karşı oluşturulacak güçlü bir ittifak bugün mutlaka ama mutlaka yerine getirilmelidir. Bunun da öncülüğünü İslam İş birliği Teşkilatı yapmalıdır. Buraya Arap olan Müslüman ülkelerin yanı sıra Arap olmayan İslam ülkeleri de dahil edilmeli. Hatta Müslüman olmayan ve İspanya gibi İsrail'in bu katliamlarına, bu soykırımına İslam ülkelerinden daha fazla karşı ses çıkaran İspanya ve benzer ülkeler de dahil edilmeli. Çünkü bu terörist ve soykırımcı İsrail kurdurulmadığı sürece bölgemizde kan da gözyaşı da işgal de savaş da sona ermez. Bölgemizde işgalin, kanın ve gözyaşının sona ermesinin bir tek çaresi vardır. O da İsrail'in ve onun başındaki soykırımcı katil Netenyahu ve kabilesinin durdurulmasıdır."