CHP’de kurultay iptali ve “mutlak butlan” kararı sonrası başlayan hukuki süreç kapsamında, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin göreve iadesi kararlaştırıldı.
Ankara 3. Genel İcra Dairesi, eski PM ve YDK üyelerine ilişkin resmi tebligatların yapılmasını kabul etti. Tebligat sürecinin tamamlanmasıyla birlikte üyelerin yeniden görevlerini üstleneceği belirtildi.
PM VE YDK 1 HAZİRAN’DA TOPLANACAK
Parti Meclisi ve Yüksek Disiplin Kurulu’nun 1 Haziran’da ayrı ayrı toplanacağı öğrenildi.
Toplantılarda, PM içerisinden Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinin belirleneceği ve yeni görev dağılımının yapılacağı ifade edildi.
PARTİ TÜZÜĞÜ GEREĞİ KADRO DEĞİŞİKLİĞİ
Yeni oluşacak Parti Meclisi listesinde, bazı isimlerin görev alamayacağı bildirildi.
Belediye başkanı olan Onursal Adıgüzel, Ahmet Akın, Muharrem Erkek, Hasan Baltacı ve Candan Yüceer’in parti tüzüğü gereği PM’de yer alamayacağı aktarıldı.
GRUP YÖNETİMİ VE TBMM GÖREVLERİ NEDENİYLE LİSTE DIŞI KALANLAR
TBMM Başkanvekilliği ve CHP Grup Başkanvekilliği görevleri nedeniyle bazı isimlerin de PM dışında kalacağı belirtildi.
Bu kapsamda Tekin Bingöl, Gülizar Biçer Karaca, Ali Mahir Başarır, Gökhan Günaydın ve Murat Emir’in yeni PM’de görev alamayacağı ifade edildi.
Ayrıca Eren Erdem’in partiden istifası, Lale Karabıyık’ın vefatı nedeniyle listede yer almadığı kaydedildi.
YEDEK ÜYELER DEVREYE GİRECEK
Boşalan PM üyeliklerinin, yedek listeden tamamlanacağı bildirildi. Ancak bazı yedek üyelerin de mevcut görevleri veya siyasi durumları nedeniyle listeye dahil edilmeyeceği ifade edildi.
KILIÇDAROĞLU SÜRECİ YÖNETECEK
Sürecin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun yönetiminde ilerlediği ve 1 Haziran’daki ilk Parti Meclisi toplantısının bu yeni yapılanmanın başlangıcı olacağı aktarıldı. Ayrıca partide maaş ve bayram ikramiyesi ödemeleriyle ilgili herhangi bir aksama olmadığı, tüm çalışanların ödemelerinin yapılacağı belirtildi.