Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kurtulmuş: Yakında terör Türkiye'nin gündeminden kalkacak

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, terörün yüzde 80-90'ının bittiğini, yakında gündemden kalkacağını söyledi. Kurtulmuş, çıkarılacak yasanın af niteliğinde olmayacağını kaydetti.

SİYASET 27.06.2026 11:22 Helin Aygün 101 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kurtulmuş: Yakında terör Türkiye'nin gündeminden kalkacak
Paylaş:
N

TBMM Başkanı, "Terörsüz Türkiye" sürecinde sona gelindiğini belirterek, terörün yakında ülke gündeminden tamamen silineceğini söyledi. Kurtulmuş, çıkarılacak yasal düzenlemenin af değil, infaz reformu niteliğinde olacağını vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. "Terörsüz Türkiye" olarak bilinen sürece dair çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, "Bana göre işin çoğunluğu bitmiştir. Yakın zamanda artık terör, Türkiye'nin tamamıyla gündeminden kalkacaktır. Terör işinin yüzde 80-90'ı bitmiştir." ifadesini kullandı.

"TERÖRÜN MALİYETİ 1,3 TRİLYON DOLARI AŞTI"

Kurtulmuş, terörün Türkiye'ye maliyetine ilişkin dikkat çeken bir veri paylaştı. Daha önceki hesaplamalarda 1,3 trilyon dolar olarak belirlenen kaybın, bugün bu rakamın iki katına ulaşmış olabileceğini ifade etti.

"CHP'NİN KOMİSYONDA SAHİPLENMESİNİ ÖNEMLİ GÖRÜYORUM"

Meclis'teki komisyon çalışmalarına ilişkin de konuşan Kurtulmuş, tüm siyasi partilerin katkı sunmasının önemine işaret etti. Özellikle CHP'nin komisyonda konuyu sahiplenmesini "önemli" olarak niteleyen Kurtulmuş, "Parti içerisindeki gerilimlerin terörsüz Türkiye gibi önemli bir meseleyi çözme kararlılığını etkilememesini temenni ederim." diye konuştu. 

"AF NİTELİĞİNDE OLMAYACAK"

Sürecin başından itibaren teröre karşı herhangi bir taviz verilmediğinin altını çizen Kurtulmuş, "Çıkarılacak yasa asla af niteliğinde olmayacaktır. Öyle bir algı şeklinde olmayacaktır. Bunun daha çok bir infaz düzenlemesi olması gerekir." açıklamasında bulundu.

CHP'DEKİ İÇ KARGAŞA

Meclis Başkan Kurtulmuş, CHP içinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. "Ben CHP'yi kendi içinde kavgalı olmasından rahatsızlık duyuyorum. İçim sızlıyor" diyen Kurtulmuş, şunları dile getirdi:

"Meclis Başkanı olarak söyleyeyim, keşke elimizden gelse ve taraflar arasında uzlaşma yapabilsek. Ben başından itibaren tavrım çok net. Sadece sözle bir takım tavsiyelerde bulunabiliriz. TBMM bir mahkeme değil, TBMM herhangi bir partinin vasisi değil. Sayın Kılıçdaroğlu istediği an CHP'nin grubuna gelir ve toplantıyı yapabilir ya da başka bir yerde toplayabilir. Bunda hiçbir problem yok. Tarafların bizi eleştirdiği oldu, bunları kale almadık." 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Yenilenmiş telefon alırken bu ibareye mutlaka bakın!
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yenilenmiş telefon alırken bu ibareye mutlaka bakın!
WhatsApp
İhbar Hattı