Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

MHP İstanbul İl Başkanlığı İstişare Kampı Şile'de başladı

MHP İstanbul İl Başkanlığınca Şile'de düzenlenen İstişare Kampı’nın açılışında, "Terörsüz Türkiye" süreci ve hazırlanan çerçeve yasanın detayları ele alındı

SİYASET 12.09.2026 21:08 Selin Sözen 67 okuma Okuma Süresi: 1 dk
MHP İstanbul İl Başkanlığı İstişare Kampı Şile'de başladı
Paylaş:
N

MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından 39 ilçe teşkilatının katılımıyla düzenlenen Şile’deki İstişare Kampı başladı. Programın açılışında konuşan MHP kurmayları "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"TÜRKİYE BARIŞ İÇİNDE VE DÜNDEN DAHA GÜÇLÜDÜR"

Açılışta konuşan TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ortaya koyduğu irade ile Türkiye'nin daha da büyüdüğünü ifade etti. Sürecin iç cepheyi güçlendirdiğini belirten Adan, bu sayede terör örgütlerinin sahipsiz kaldığını, Türkiye’nin Irak ve Suriye de dahil olmak üzere bölgesinde barış içinde ve güçlü bir konumda yer aldığını kaydetti.

ÇERÇEVE YASANIN DETAYLARI VE İŞLEYİŞİ

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ise "Terörsüz Türkiye" modelinin tamamen Türkiye'ye özgü bir yapı taşıdığını bildirdi. Sürece dair hazırlanan çerçeve yasanın detaylarına değinen Yıldız, terör örgütünün silah bırakmasının güvenlik birimlerince tespiti ve Milli Güvenlik Kurulu kararıyla onaylanmasının ardından yasanın yürürlüğe gireceğini söyledi. Yıldız; yasa kapsamında 6 aylık geçiş süresi öngörüldüğünü, belirli ağır suçları işleyenlerin ise bu kapsam dışında tutulacağını aktardı.

Kamp, yarın yapılacak oturumların ardından sona erecek.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Dışişleri'nden ABD'nin GKRY kararına açıklama
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Dışişleri'nden ABD'nin GKRY kararına açıklama
WhatsApp
İhbar Hattı