Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Özel ve Dervişoğlu bir arada: Seçimin her türlüsüne evet

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ara seçim gündemi kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti. 

SİYASET 09.04.2026 14:50 Buket Saymaz 122 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Özel ve Dervişoğlu bir arada: Seçimin her türlüsüne evet
Paylaş:
N

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından seçim tartışmalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özel, Türkiye’nin sandığa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak erken seçim çağrısını yineledi.

“ERKEN SEÇİME HAZIRIZ, DÜNDEN RAZIYIZ”

Özgür Özel, erken seçim taleplerini sürdürdüklerini belirterek, “Türkiye'nin bir sandığa ihtiyacı var” dedi.

Açıklamasında, “Diyorlarsa erken genel seçim, zaten bugünden hazırız, dünden razıyız” ifadelerini kullanan Özel, erken genel seçim ile erken yerel seçimin birlikte yapılmasına da hazır olduklarını belirterek, “Hodri meydan” dedi.

ARA SEÇİM TARTIŞMASINA ANAYASA VURGUSU

Özel, ara seçim konusuna ilişkin Anayasa hükümlerine dikkat çekerek, 30 ayın ardından ara seçimin zorunlu olduğunu ifade etti.

“Anayasa 78 buz gibi ortada; ‘30 geçtikten sonra boşalan milletvekillikleri için ara seçim’ yapılır. Yapılabilir demiyor.” sözleriyle bu sürecin bir tercih değil zorunluluk olduğunu vurguladı.

DERVİŞOĞLU’NDAN DESTEK: “HER TÜRLÜ SEÇİME EVET”

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise erken seçim ihtiyacına işaret ederek, “Erken seçim talebinin gündeme gelmesi halinde ara seçim talebi otomatik olarak ortadan kalkıyor” dedi.

Dervişoğlu, olası bir oylamada partisinin tutumuna ilişkin soruya, “Seçimin her türlüsü için evet oyu kullanırız” yanıtını verdi.

 

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Savaş gölgesinde diplomasi: İran görüşmelere katılacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Savaş gölgesinde diplomasi: İran görüşmelere katılacak
WhatsApp
İhbar Hattı