Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin, Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı'nı iptal ederek Özgür Özel ve yönetimini tedbiren görevden uzaklaştırması ve Kemal Kılıçdaroğlu yönetimini göreve getirmesinin ardından siyaset sahnesinde hareketli saatler yaşanıyor. Gelişmelerin hemen akabinde Özgür Özel başkanlığında bir araya gelen CHP milletvekilleri, genel merkezde kapalı grup toplantısı gerçekleştirdi.
110 VEKİL DESTEK VERDİ
Bugün saat 11.00’de CHP Genel Merkezi’ndeki basına kapalı oylamada, partinin grup başkanlığı için seçim yapıldı. Seçime tek aday olarak giren Özgür Özel, toplantıya katılan 95 milletvekilinin oyuyla CHP TBMM Grup Başkanı oldu. Oylama anında salonda bulunmayan 42 milletvekilinden 15'inin ise Özel'e destek mesajlarını ilettiği bildirildi.
Grup seçiminin ardından Özel'in, saat 14.00’te Parti Meclisi toplantısına da başkanlık edeceği aktarıldı. Yapılacak toplantıda kurultay sürecinin değerlendirilmesinin ardından Özel'in, Kılıçdaroğlu ile görüşme yapması bekleniyor.
KILIÇDAROĞLU VE ÖZEL ARASINDA KURULTAY ZİRVESİ
Mahkemenin tedbir kararı sonrası yeniden CHP yönetimine getirilen Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında beklenen temas dün kuruldu. Kılıçdaroğlu'nun Basın Danışmanlığı görevine getirilen Atakan Sönmez, eski Genel Başkanın konutunun önünde bekleyen basın mensuplarına iki lider arasındaki telefon trafiğinin detaylarını aktardı.
Sönmez, yapılan görüşmeye dair şu bilgilendirmeyi paylaştı:
"Özgür Özel geri dönüş yaptı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme gerçekleşti. Görüşmede de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, en uygun zamanda partiyi kurultaya götürmekle ilgili niyetini Sayın Özgür Özel’e iletti. Özgür Özel de kendi taleplerinin de bu yönde olduğunu ve bundan memnuniyet duyduğunu ifade etti"