Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.
Genel Kurulda, Yeni Yol Partisinin “esnaflar”, İYİ Parti’nin “kamu görevlilerinin siyasi faaliyette bulunmamaları”, DEM Parti’nin “enflasyon” ve CHP’nin “Bursa Büyükşehir Belediyesi”ne ilişkin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.
EKONOMİ VE ASGARİ ÜCRET TARTIŞILDI
DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, Türkiye’de çalışanların önemli bir bölümünün asgari ücretle geçinmek zorunda olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.
Yeni Yol Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise asgari ücretlilerin alım gücünün düştüğünü savunarak, “Asgari ücrete ara zam için mücadele etmek bu Meclis'in görevidir.” dedi.
İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da en düşük emekli maaşının açlık sınırının altında olduğunu belirterek güncelleme gerektiğini ifade etti.
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşların borç yükünün arttığını ve ekonomik koşulların zorlaştığını dile getirdi.
GENEL KURULDA TARTIŞMA YAŞANDI
AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in Ankara’daki su fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in tepki göstermesi üzerine Genel Kurulda kısa süreli tartışma yaşandı.
OYLAMALARDA REDDEDİLDİ
Yapılan oylamalar sonucunda muhalefet partilerinin tüm grup önerileri kabul edilmedi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ilişkin teklifinin doğrudan gündeme alınmasına yönelik önergesi de reddedildi.
Ayrıca TBMM’de, bazı komisyon başkanlarının yurt dışı ziyaretlerine ilişkin tezkereler kabul edildi ve Sosyal Hizmetler Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine geçildi.