Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

TBMM’de muhalefetin grup önerileri reddedildi

TBMM Genel Kurulunda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisinin grup önerileri yapılan oylamada kabul edilmedi.

SİYASET 14.04.2026 21:25 Buket Saymaz 86 okuma Okuma Süresi: 2 dk
TBMM’de muhalefetin grup önerileri reddedildi
Paylaş:
N

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Yeni Yol Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Genel Kurulda, Yeni Yol Partisinin “esnaflar”, İYİ Parti’nin “kamu görevlilerinin siyasi faaliyette bulunmamaları”, DEM Parti’nin “enflasyon” ve CHP’nin “Bursa Büyükşehir Belediyesi”ne ilişkin grup önerileri ayrı ayrı ele alındı.

EKONOMİ VE ASGARİ ÜCRET TARTIŞILDI

DEM Parti İstanbul Milletvekili Keziban Konukcu Kok, Türkiye’de çalışanların önemli bir bölümünün asgari ücretle geçinmek zorunda olduğunu belirterek eleştirilerde bulundu.

Yeni Yol Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün ise asgari ücretlilerin alım gücünün düştüğünü savunarak, “Asgari ücrete ara zam için mücadele etmek bu Meclis'in görevidir.” dedi.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta da en düşük emekli maaşının açlık sınırının altında olduğunu belirterek güncelleme gerektiğini ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, vatandaşların borç yükünün arttığını ve ekonomik koşulların zorlaştığını dile getirdi.

GENEL KURULDA TARTIŞMA YAŞANDI

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in Ankara’daki su fiyatlarına ilişkin değerlendirmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Murat Emir’in tepki göstermesi üzerine Genel Kurulda kısa süreli tartışma yaşandı.

OYLAMALARDA REDDEDİLDİ

Yapılan oylamalar sonucunda muhalefet partilerinin tüm grup önerileri kabul edilmedi. CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin’in Özel Tüketim Vergisi Kanunu’na ilişkin teklifinin doğrudan gündeme alınmasına yönelik önergesi de reddedildi.

Ayrıca TBMM’de, bazı komisyon başkanlarının yurt dışı ziyaretlerine ilişkin tezkereler kabul edildi ve Sosyal Hizmetler Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören teklifin görüşmelerine geçildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Siverek’te okul saldırısı: 1 kişi gözaltına alındı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Siverek’te okul saldırısı: 1 kişi gözaltına alındı
WhatsApp
İhbar Hattı