Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Yeni çerçeve için ilk adım: DEM Parti kongresi 6 Eylül'de

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, olağan kongre tarihini 6 Eylül olarak belirlediklerini duyurdu. Kongre, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

SİYASET 13.08.2026 14:03 Güncelleme: 13.08.2026 14:47 Sibel Eyüpoğlu 60 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Yeni çerçeve için ilk adım: DEM Parti kongresi 6 Eylül'de
Paylaş:
N

DEM Parti, 20 Eylül'de yapılması planlanan olağan kongresini 6 Eylül Pazar günü gerçekleştireceğini açıkladı. Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, bu tarihin yeniden yapılanma sürecinin başlangıcı olarak belirlendiğini ifade etti.

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Doğan, genel merkezde düzenlediği basın toplantısında Çerçeve Yasa'nın önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Bu yasanın, yüz yıllık sorunlar için ilk hukuki adım olduğunu belirtti. Doğan, "Bu durum, sadece bir al-ver süreci değil, 86 milyon insanın geleceğini etkileyen tarihi bir süreçtir. Bu, önümüzdeki yüz yılı birlikte şekillendirecek bir aşamadır" dedi.

HUKUKİ ÇERÇEVE GEREKİYOR

Parti Sözcüsü, barışın önünde duran güçlerin durumu yeniden değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. Feshedilmiş bir örgüt için yasal bir çerçeve oluşturulmasının gerekliliğine dikkat çekti. “Bu süreçte geçmişteki inkar, bölünme ve çatışma anlayışını geride bırakmalıyız. Yeni bir dönem, yeni kavramlar ve anlayışlar gerektiriyor” şeklinde konuştu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Sibel Eyüpoğlu
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gazze'de bir sivilin ölümü sonrası gerilim tırmanıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gazze'de bir sivilin ölümü sonrası gerilim tırmanıyor
WhatsApp
İhbar Hattı