Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

YRP’li Ali Yüksel’den uyuşturucu uyarısı: AMATEM’ler yetersiz

Ali Yüksel, bağımlılıkla mücadelede AMATEM ve ÇEMATEM’lerin yetersiz olduğunu belirterek sayılarının artırılması ve tedaviye erişimin hızlandırılmasını istedi.

SİYASET 13.05.2026 18:42 Nahibe Demirel 78 okuma Okuma Süresi: 1 dk
YRP’li Ali Yüksel’den uyuşturucu uyarısı: AMATEM’ler yetersiz
Paylaş:
N

Yeniden Refah Partisi Konya Milletvekili Ali Yüksel, Türkiye’de uyuşturucu ve bağımlılıkla mücadele merkezlerinin mevcut kapasitesinin yetersiz olduğunu belirterek, AMATEM ve ÇEMATEM’lerin sayısının artırılması çağrısında bulundu. Meclis’te düzenlediği basın toplantısında konuşan Yüksel, bağımlılığın artık bireysel bir sorun olmaktan çıkıp ciddi bir toplumsal krize dönüştüğünü söyledi.

“UYUŞTURUCUYA ULAŞMAK TEDAVİDEN DAHA KOLAY” UYARISI

Yüksel, özellikle gençlerin uyuşturucuya erişiminin kolaylaşmasına dikkat çekerek, ailelerin çocuklarını tedavi ettirmek için uzun süre beklemek zorunda kaldığını ifade etti. Bu tablonun sağlık sistemindeki eksiklikleri ortaya koyduğunu dile getiren Yüksel, “Gençler zehre kısa sürede ulaşabiliyor ancak tedavi için aylarca sıra bekleniyor” dedi.

TEDAVİ MERKEZLERİ VE SOSYAL DESTEK ÇAĞRISI

AMATEM ve ÇEMATEM’lerin kapasitesinin artırılması gerektiğini vurgulayan Yüksel, çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz psikolojik destek hizmetlerinin yaygınlaştırılmasını istedi. Okullarda bağımlılıkla mücadele eğitimlerinin güçlendirilmesi gerektiğini belirten Yüksel, uyuşturucu ile mücadelede sadece sağlık değil, sosyal politikaların da etkin şekilde devreye alınması gerektiğini ifade etti.

“TOPLUMUN GELECEĞİ TEHLİKEDE” MESAJI

Bağımlılığın yalnızca bireyleri değil toplumun geleceğini de tehdit ettiğini söyleyen Yüksel, “Bu mesele günü kurtaran açıklamalarla çözülemez. Güçlü ve kararlı bir devlet politikası gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Eğitimde Yol Haritası Ankara’da Çizildi: 81 İl Müdürü Bir Araya Geldi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Eğitimde Yol Haritası Ankara’da Çizildi: 81 İl Müdürü Bir Araya Geldi
WhatsApp
İhbar Hattı