SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

‘Soğuk Savaş' programının sunucusu ve konuğuna 4'er yıl 6'şar aya kadar hapis talebi

Haber görseli

Sosyal medyada yayınlanan “Soğuk Savaş” programında, “içki tüm kötülüklerin anasıdır” hadisi üzerinden Peygamber Efendimiz’le ilgili halkı tahrik edici ve nefret söylemine yönlendirici nitelikte paylaşımlar yapıldığı iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, içerikteki sözlerin toplumun bir kesimini diğer kesimi aleyhine kin ve düşmanlığa yönlendirdiği ve kamu güvenliği açısından açık ve yakın bir tehlike oluşturduğu kaydedildi.

“SORUNUN HADİS OLDUĞUNDAN HABERİM YOKTU”

İddianamede yer alan ifadeye göre, program konuğu Enes Akgündüz, programın ana temasının gülmek ve güldürmek olduğunu belirterek “Bana sorulan sorunun Peygamber Efendimizin hadisi olduğundan haberim yoktu. Soruyu anlamadığım için tepki gösteremedim. Muhafazakâr bir ailede yetiştim, böyle bir olayın yaşanmasından çok üzgün ve pişmanım” dedi.

“PEYGAMBER EFENDİMİZ HAKKINDA RENCİDE EDİCİ NİYETİM YOKTU”

Program sunucusu Boğaç Soydemir ise ifadesinde, “Bahsi geçen sözün bir hadis olduğunu bilmiyordum. Din veya Peygamber Efendimiz hakkında rencide edici bir şey söyleme niyetim yoktu. Öğrendiğimizde programın ilgili kısmını yayından kaldırıp özür mesajı yayınladım. Suçsuzum” diye konuştu.

4 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Hazırlanan iddianamede, şüpheliler Boğaç Soydemir ve Enes Akgündüz’ün “basın ve yayın yoluyla halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçundan 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

 

Kaynak:İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Yazarlarımız
  • 1 Manşet Haber
  • 2 Hüseyin Çubukçu
  • 3 Melisa Altuntaş
  • 4 Beyza Kum
  • 5 Buket Saymaz
  • 6 Elika Doğru
  • 7 Mert Çebişci
  • 8 Gülsüm Köprücüoğlu