SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Sosyal medya platformu X, o ülkenin bayrağını değiştirdi!

Haber görseli

ABD merkezli X sosyal medya platformu, bir kullanıcının talebi üzerine web sürümünde yer alan İran bayrağını değiştirdi.

Platformda artık 1979 Devrimi öncesinde kullanılan “Aslan ve Güneş” bayrağı görünüyor.

Görsel

X’in ürün yöneticisi Nikita Bier, bir kullanıcının bayrak emojisinin değiştirilmesi talebine yanıt vererek, mevcut İran bayrağının yerine eski bayrağın kullanılacağını açıkladı. Bier’in açıklamasından kısa süre sonra platformun web sürümünde güncelleme yapıldığı görüldü.

İRAN’DAKİ PROTESTOLAR DEVAM EDİYOR

Öte yandan İran’da ekonomik kriz nedeniyle başlayan protestolar ülke genelinde sürüyor. 28 Aralık 2025’te Tahran Kapalı Çarşı’da döviz kurlarındaki sert yükseliş ve yerel para biriminin değer kaybı üzerine başlayan eylemler, kısa sürede birçok kente yayıldı.

Görsel

Resmi makamlar ölü ve yaralı sayısına ilişkin açıklama yapmazken, İran İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA) 9 Ocak’ta yayımladığı raporda, 15’i emniyet görevlisi olmak üzere 65 kişinin hayatını kaybettiğini, onlarca kişinin yaralandığını ve 2 bin 311 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Tesnim Haber Ajansı ise gösterilerde yaralanan polis sayısının 568’e, milis gücü Besic’in yaralı sayısının ise 66’ya yükseldiğini bildirdi.

TAHRAN’DA GÜVENLİK UYARISI

Ülkenin farklı noktalarında kamu kurumları ve araçlar zarar görürken, başkent Tahran’da dün vatandaşlara “dışarı çıkmayın” uyarısı yapıldı. Protestoların şiddeti ve güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalar nedeniyle kentte gerginlik sürüyor.

Kaynak: Haber Merkezi