Jose Mourinho, Elche maçının oyuncusu seçilen Arda Güler için “Kimse vazgeçilmez değildir” dedi. Real Madrid’in deplasmanda 3-2 kazandığı karşılaşmanın ardından konuşan Portekizli teknik direktör, millî futbolcuyu temposu düştüğü ve takımın kontrolü kaybetmeye başladığını düşündüğü için oyundan aldığını açıkladı.
"KONTROLDEN MEMNUN DEĞİLDİM"
Mourinho, Arda Güler ve Vinicius Junior’ı oyundan çıkarırken tabeladaki üstünlüğe rağmen takımın kontrolü kaybetmeye başladığını hissettiğini söyledi. Vinicius’un savunmada yorulduğunu, 10 numara pozisyonunda görev yapan Arda’nın da temposunun düştüğünü belirtti.
Bellingham ve Brahim Diaz’ı bu nedenle sahaya sürdüğünü anlatan Mourinho, değişikliklerle oyuna yeniden ağırlık koymak istediğini ifade etti.
ARDA’NIN BAŞLATTIĞI ÜSTÜNLÜK KORUNAMADI
LaLiga’nın 6. haftasındaki mücadeleye ilk 11’de başlayan Arda, 25. dakikada kullandığı serbest vuruşla ilk golü getiren pozisyona imza attı. Direğe çarpan top, kaleci Matias Dituro’dan sekerek ağlara gitti.
Elche, ikinci yarıda oyuna ortak oldu. Abiel Osorio’nun 71. dakikadaki golüyle farkı azaltan ev sahibi ekip, 83. dakikada Fer Nino ile skoru 2-2’ye getirdi.
Beraberliğin ardından hücum seçeneklerini artıran Real Madrid, galibiyeti uzatmada buldu. Carlos Espi’nin golüyle mücadele 3-2 sona erdi.
MAÇIN ÖDÜLÜ ARDA’YA
İkinci yarıda yerini Jude Bellingham’a bırakan Arda Güler, karşılaşmanın oyuncusu seçildi. Millî futbolcu, bu sezon forma giydiği altı maçta bir gol ve iki asistlik katkı sağladı.