Trendyol Süper Lig’de 6. hafta Fenerbahçe-Eyüpspor karşılaşmasıyla devam ediyor. Son iki lig maçında galibiyet alamayan sarı-lacivertliler, milli ara öncesinde sahasında 3 puanı hedefliyor. Chobani Stadyumu’nda saat 17.00’de başlayacak mücadeleyi Kadir Sağlam yönetecek. Sağlam’ın yardımcılıklarını Mehmet Salih Mazlum ve Kerem İlitangil üstlenecek. VAR koltuğunda Ferenc Karako oturacak.
FENERBAHÇE’NİN 11’İ BELLİ OLDU
Teknik direktör İsmail Kartal’ın Eyüpspor karşısında sahaya süreceği kadro açıklandı.
Fenerbahçe: Ederson, Semedo, Skriniar, Ake, Brown, Kante, Geundouzi, İrfan Can, Kerem, Greenwood, Muriqi.
Eyüpspor: Moldovan, Talha, Anıl, Zak Jules, Giordano, Massanga, Costa, Raux Yao, Boutobba, Michalak, Abdullahi.
SON İKİ MAÇTA 1 PUAN
Fenerbahçe, ligde geride kalan 5 karşılaşmada 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 7 puan toplayan sarı-lacivertliler haftaya 11. sırada girdi. Beşiktaş derbisini sahasında 2-1 kaybeden Fenerbahçe, ardından Gaziantep FK deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Sarı-lacivertliler böylece son iki haftada yalnızca 1 puan alabildi.
MERT MÜLDÜR KADRODA YOK
Fenerbahçe’de karşılaşma öncesindeki tek eksik Mert Müldür oldu. Son antrenmanda sakatlanan milli futbolcu, Eyüpspor karşısında forma giyemeyecek.
EYÜPSPOR 17. SIRADA
Konuk ekip ise ilk 5 haftada 1 galibiyet ve 4 mağlubiyet yaşadı. Eyüpspor’un tek galibiyeti Alanyaspor karşısında geldi. İstanbul temsilcisi, mağlup olduğu dört karşılaşmada da gol bulamadı. Eyüpspor’da sakatlıkları bulunan Taşkın İlter ile Abdelhamid Sabidi de mücadelede oynayamayacak.
5. KEZ KARŞI KARŞIYALAR
Fenerbahçe ile Eyüpspor, Süper Lig’de 5. kez karşılaşacak. Daha önceki dört randevunun ikisini Fenerbahçe kazanırken, iki mücadele beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Fenerbahçe 9, Eyüpspor ise 5 gol kaydetti. Geçen sezon Kadıköy’de oynanan son karşılaşma 3-3 sona erdi.