Amerikan Basketbol Ligi’nde Houston Rockets, milli oyuncu Alperen Şengün’ün öne çıktığı maçta Phoenix Suns’ı 119-105 mağlup etti ve art arda 7. galibiyetine ulaştı. Mortgage Matchup Center’da oynanan mücadelede yaklaşık 28 dakika süre alan Şengün, 12 sayı, 14 ribaunt ve 6 asistle double-double yaptı. Rockets’ta Kevin Durant 24 sayı ve Amen Thompson 22 sayı üreterek takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Bu sonuçla Rockets, Batı Konferansı’nda 50. galibiyetini almış oldu.
SUNS’TA BOOKER VE WILLIAMS YETERLİ OLAMADI
Phoenix Suns’ta Devin Booker 31 sayı ile takımının en skorer ismi olurken, Mark Williams 19 sayı kaydetti. Ancak bu performanslar Rockets karşısında mağlubiyeti engellemeye yetmedi. Suns, bu sonuçla sezonun 36. yenilgisini alarak Batı Konferansı’ndaki sıralamadaki mücadelesinde zorluk yaşamaya devam ediyor.
THUNDER, LAKERS KARŞISINDA 6. GALİBİYETİNİ ALDI
Batı Konferansı lideri Oklahoma City Thunder, Crypto.com Arena’da konuk olduğu Los Angeles Lakers’ı 123-87 mağlup ederek art arda 6. galibiyetini elde etti ve toplamda 63. galibiyetine ulaştı. Thunder’da Shai Gilgeous-Alexander 25, Isaiah Joe 18 sayı kaydederek galibiyette başrolü üstlendi. Lakers cephesinde Rui Hachimura 15, Drew Timme ve Nick Smith Jr 11’er sayı üretmesine rağmen takım, art arda 3. mağlubiyetini aldı ve sezonun 29. yenilgisini yaşamış oldu. Bu sonuçla Thunder, Batı Konferansı liderliğini pekiştirirken, Lakers ise playoff mücadelesinde baskı altında kalmaya devam ediyor.