Paris Saint-Germain'in (PSG) kaptanı Marquinhos, Aston Villa ile oynayacakları UEFA Süper Kupa maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Yeni sezona hazırlık sürecinin kısıtlı olduğunu vurgulayan Marquinhos, mücadeleyi kazanma isteğinin yüksek olduğunu ifade etti.
PSG'de son iki yıldır UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanan Marquinhos, yanında Vitinha ile birlikte Salzburg Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yer aldı. Brezilyalı futbolcu, Gürcistan Milli Takımı'nın FIFA Dünya Kupası'nda yer almaması nedeniyle daha fazla dinlenme süresine sahip olan takım arkadaşı Kvaratskhelia'nın, yarınki maçta önemli bir etki yaratabileceğini belirtti. "Yarın çok önemli bir hedefimiz var. Çok fazla antrenman yapma süremiz bulamadıysak da açız ve bu maçı kazanmak istiyoruz. Hedefler ve kazanılan kupalar, bize fırsatlar sunar. Bu fırsatları değerlendirmeli ve kaybetmemeliyiz. Her daim daha fazla kazanmayı hedefliyorum. Takım arkadaşlarımın da bu düşünceden beslediğini düşünüyorum. Dinlenme, tatil ve hazırlık zamanını dengelemeye çalıştık. Yarın sahadaki takım, bu galibiyeti elde etmek için yüzde 100’ünü verecek," şeklinde konuştu.
Teknik direktör Luis Enrique'nin, geçmiş başarıların kendilerini gevşetmesine izin vermediğinin altını çizen Marquinhos, "Önceki yıllarda büyük başarılar elde ettiğimiz için rahatlamamıza müsaade etmiyor. Şampiyonluklar, geçmişte kalıyor ama esas olan kazanmayı devam ettirmektir. Tarihe adınızı yazdırmak ve kupaları kazanmaya devam etmektir. Son yıllarda birçok şampiyonluk elde ettiysek de kupa arayışımız devam edecek," dedi.
PSG'ye katıldığı dönemle son dönem arasındaki farkları anlatmasını istendiğinde ise, "Farkın, yöneticilerin ve teknik ekibin bize kazandırdığı felsefeden kaynaklandığını düşünüyorum. Hoca, geldiği ilk günden itibaren tırmanmamız gereken bir Everest olduğunu söyledi ve biz hâlâ bu zirveye doğru tırmanmaya devam ediyoruz. Son iki yılda elde ettiğimiz başarılarla yetinmemeliyiz. Her maçın kendi hikayesinin olduğunu unutmamalıyız, her sezon farklıdır. Deneyimlerimiz, her maçta kazandığımız tecrübelerle şekillendi. Bize yara izleri bırakan ve gelişimimize katkıda bulunan kayıplarımız oldu; aynı zamanda kazandığımız galibiyetler, yolumuzu aydınlattı ve kalitemize güvenmemizi sağladı. Bu kulüp ve takım, son yıllarda pek çok şey yaşadı. Bu nedenle rakip kim olursa olsun, mücadele etmeye hazırız," ifadelerini kullandı.
Marquinhos, kaptanlık rolüyle yeni transferler Akliouche, Digne ve Longoni'nin uyum süreçlerine katkı sağlama konusunda neler yaptığını ise şu sözlerle açıkladı: "Kaptan olarak, antrenmanların başladığı ilk günden itibaren kendilerini iyi hissetmeleri için yanlarında bulunmak, onlarla iletişim kurmak ve PSG'nin felsefesini, kulübün hedeflerini onlara aktarmak görevim. Teknik ekip, yöneticiler ve diğer herkes bu süreçte önemli bir rol oynuyor. Ben de daha çok soyunma odasında ve sahada ihtiyaç duydukları her konuda destek olmaya çalışıyorum."
Vitinha ise, takım olarak yarınki maç için hazır olduklarını belirtti.
Portekizli futbolcu Vitinha, 2025-26 sezonunun kendileri açısından oldukça başarılı geçtiğini belirterek, her şeyi "sıfırlamaları" gerektiğini ifade etti. Vitinha, "Yarın hazır olmak için her türlü çabayı göstereceğiz ve bu sürecin zorluğunun farkındayız. Süper Kupa maçına ulaşmanın oldukça güç olduğunu biliyoruz. Bu tür bir maç, hayatınız boyunca çok nadir oynayabileceğiniz türden. Bu nedenle, bu fırsatı değerlendireceğiz ve kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Ben ve takım arkadaşlarım yarın için hazır olacağız," dedi.
Vitinha, rakip takım Aston Villa hakkında da görüşlerini paylaştı. "Aston Villa'yı hepimiz tanıyoruz. Yeni bir sezon, yeni oyuncularla karşı karşıyayız. Giden ve gelen oyuncular var, ancak zorlu bir maç olacağı kesin. İngiliz kulüpleriyle oynamak her zaman zordur. Önceden buna dair deneyimlerimiz var, bu yüzden buna hazırlıklı olacağız," şeklinde konuştu.
Altın Top (Ballon d'Or) ödülü için favorisi sorulduğunda, Vitinha, "Bu yıl Ballon d'Or'u kazanabilecek birçok yetenekli oyuncu mevcut. Bence bir PSG oyuncusunun bu ödülü alması adil olurdu. Özellikle Şampiyonlar Ligi'nde dikkat çeken Khvicha Kvaratskhelia, müthiş bir performans gösteren Ousmane Dembele veya tüm kupaları kazanmış Fabian Ruiz gibi oyuncular benim tercihim. Harry Kane, Kylian Mbappe ve Rodri gibi başka önemli isimler de var, ancak ben bir PSG oyuncusunun kazanmasını umuyorum ve oyumu ona vereceğim," ifadelerini kullandı.