SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Suriye'nin Lazkiye ilinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Haber görseli

Suriye’nin Lazkiye ilinde güvenlik gerekçesiyle sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı. Yasak, kent genelinde geçerli olacak.

YASAK SAAT 17.00’DE BAŞLAYACAK

Lazkiye İç Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, sokağa çıkma yasağının saat 17.00 itibarıyla yürürlüğe gireceği ve 31 Aralık Çarşamba günü saat 06.00’ya kadar süreceği bildirildi.

ACİL HİZMETLER KAPSAM DIŞINDA TUTULDU

Açıklamada, alınan kararın acil durumları kapsamadığı vurgulandı. Sağlık personeli, ambulans ve itfaiye ekiplerinin sokağa çıkma yasağından muaf tutulacağı belirtildi.

SAHİL BÖLGESİNDE GERİLİM TIRMANDI

Sokağa çıkma yasağı kararının, Suriye sahil bölgesinde son günlerde yaşanan olayların ardından alındığı ifade ediliyor. Devrik yönetime yakınlığıyla bilinen Suriye ve Yurt Dışındaki Aleviler İslam Konseyi Başkanı Gazal Gazal’ın çağrısı üzerine Lazkiye, Tartus ve Humus illerinde 28 Aralık’ta çeşitli protestolar düzenlenmişti.

PROTESTOLAR ŞİDDETE DÖNÜŞTÜ

Gazal Gazal, Humus’ta 26 Aralık’ta DEAŞ tarafından bir camiye düzenlenen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından, siyasi federasyon ve uluslararası koruma talebiyle gösteri çağrısında bulunmuştu. Gösteriler sırasında bazı bölgelerde şiddet olayları yaşanırken, çıkan olaylarda 4 kişinin hayatını kaybettiği, 108 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Kaynak:AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.