İstanbul’da Kuzey Marmara Otoyolu’nda meydana gelen ve bir polis memurunun şehit olduğu, çok sayıda kişinin yaralandığı kazaya ilişkin soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda, polisleri taşıyan servis aracına arkadan çarparak kazaya neden olduğu tespit edilen otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen sürücü, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğü öğrenildi.
KAZANIN DETAYLARI NETLEŞTİ
Kaza, Kuzey Marmara Otoyolu Başakşehir-Habipler bağlantı noktasında sabah saatlerinde meydana geldi. İstanbul Havalimanı’nda görevli polis memurlarını taşıyan servis aracı, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Bu sırada aynı yönde seyir halinde olan otomobilin servis aracına arkadan çarpmasıyla kazanın şiddeti arttı. Çarpmanın etkisiyle otomobilin bariyerleri aşarak refüjde bulunan su kanalına savrulduğu belirlendi. Kazada çok sayıda polis memuru yaralanırken, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve hastanelerde tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
ŞEHİT POLİS SON YOLCULUĞUNA UĞURLANACAK
Kazada ağır yaralanan polis memuru Mustafa Aydın’a olay yerinde ilk müdahale yapıldı. Kalp masajıyla hayata döndürülen Aydın, kaldırıldığı hastanede doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polis memuru için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlenecek. Törenin ardından Aydın’ın cenazesi Fatih Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Edirnekapı Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek. Kazada yaralanan diğer polis memurlarının tedavileri ise çeşitli hastanelerde sürüyor.