SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Sürücüler dikkat: Araçlarda telefon tutucu yasaklandı

Haber görseli

Trafik cezalarına yönelik yapılan son düzenlemelerle birlikte, araç ön camına takılan telefon tutucuların kullanımı ağır kusur kapsamında değerlendirilecek. Sürücünün görüş alanını kapatan tüm cihazlar yasak kapsamına alınacak.

CEZA DETAYLARI

Kurala uymayan sürücüler için öngörülen yaptırımlar:

  • 21 bin TL para cezası

  • Aracın 30 gün trafikten men edilmesi

  • Araçların yediemin otoparkına çekilmesi

Bu cezalar Karayolları Trafik Kanunu’nun 73/2. maddesi kapsamında uygulanacak.

GÖRÜŞ ALANINI KAPATAN APARATLAR YASAK

Düzenleme yalnızca telefon tutucularla sınırlı değil. Ön camda bulunan aparatların kullanımı ve sürüş sırasında multimedya ekranından video izlenmesi de aynı kapsamda değerlendirilecek.

Uzmanlar, sürücülerin navigasyon ihtiyacını karşılayabilmesi için havalandırma ızgaraları, orta konsol bölgesi ve göğüs üstü sabitleyiciler gibi görüş alanını engellemeyen alternatifleri öneriyor.

AMAÇ TRAFİK GÜVENLİĞİ

Yeni düzenleme ile sürüş sırasında dikkat dağınıklığının azaltılması ve trafik güvenliğinin artırılması hedefleniyor.