SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

TFF açıkladı: Türkiye Kupası’nda statü değişti

Haber görseli

Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası’nda önemli bir değişikliğe gitti. TFF tarafından yapılan açıklamada, kupanın grup aşamasından itibaren Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin uygulanacağı duyuruldu. Alınan kararın, müsabakalarda hakem hatalarının en aza indirilmesi ve adil rekabetin sağlanması amacıyla hayata geçirildiği belirtildi.

TFF STATÜDE DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ

Federasyondan yapılan yazılı açıklamada, TFF Yönetim Kurulunun Türkiye Kupası statüsünde değişiklik yaptığı ifade edildi. Açıklamada, “Ziraat Türkiye Kupası grup müsabakalarından itibaren Futbol Oyun Kuralları ve bu kurallara dahil edilen VAR Protokolüne uygun olarak çevrim içi Video Yardımcı Hakem Sistemi kullanılacaktır” ifadelerine yer verildi. Böylece kupada oynanacak grup karşılaşmaları, VAR desteğiyle yönetilecek.

GRUP MAÇLARINDA HAKEM KARARLARI VAR İLE DESTEKLENECEK

Yeni uygulamayla birlikte Ziraat Türkiye Kupası’nda oynanacak grup maçlarında kritik pozisyonlar VAR üzerinden incelenecek. Gol, penaltı, kırmızı kart ve yanlış oyuncuya kart gösterilmesi gibi durumlarda hakemler VAR uyarısıyla pozisyonları tekrar değerlendirebilecek. TFF’nin bu kararıyla, kupada daha sağlıklı kararların alınması ve maçların daha adil bir ortamda oynanması hedefleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Fotoğraf: AA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.
Köşe Yazarlarımız