SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

TOKİ İstanbul 100 bin konut kurası ne zaman? Bakan Kurum açıkladı

Haber görseli

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 500 bin sosyal konut projesi kapsamında İstanbul’da yapılacak 100 bin konut için kura tarihinin bayram sonrası olacağını açıkladı.

100 BİN KONUT İÇİN KURA HEYECANI

Bakan Kurum, sosyal konut projesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hayata geçirildiğini ve bugüne kadar Türkiye genelinde 81 ilde kura çekimlerinin gerçekleştirildiğini belirtti. Kurum, bu süreçte birçok ailenin ev sahibi olma hayaline kavuştuğunu ifade etti.

“İSTANBUL’DA DA KURALARI ÇEKECEĞİZ”

İstanbul’daki sosyal konutlar için kura sürecine değinen Kurum, bayramdan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla kura çekimlerinin yapılacağını duyurdu. Kurum, yapılacak çekilişle birlikte 100 bin sosyal konutun hak sahiplerinin belirleneceğini söyledi.

KİRALIK SOSYAL KONUT PROJESİ DE GELİYOR

Kurum ayrıca İstanbul için yeni bir kiralık sosyal konut projesinin de hayata geçirileceğini açıkladı. Bu projenin kira ve konut fiyatlarının dengelenmesine katkı sağlamasının hedeflendiğini ifade etti.