Triko üretiminde lider firma, iflasın eşiğinde!

Yayınlama: 11.03.2025
A+
A-

Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından biri olan Settriko Tekstil, mali açıdan ciddi bir krizle karşı karşıya kaldı. Sözcü’den Deniz Çağıl’ın haberine göre, özellikle triko ürünleriyle öne çıkan ve Boyner, LC Waikiki ve DeFacto gibi büyük markalara üretim yapan firma, son dönemde yaşadığı finansal sıkıntılar nedeniyle Bakırköy 3. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne konkordato başvurusunda bulundu.

ŞİRKETE 1 AYLIK EK SÜRE TANINDI

Mahkeme, Aralık 2024’te şirketin toparlanması için verilen 3 aylık sürenin ardından ek bir ay daha tanıdı. Bu süreçte şirketin mali durumu ve faaliyetleri, görevlendirilen üç kişilik konkordato komiser heyeti tarafından denetlenecek.

İFLAS RİSKİ GİDEREK ARTIYOR

Şirkete verilen ek 1 aylık mühlet içinde beklenen iyileşmelerin yaşanmaması durumunda, Settriko Tekstil iflasını açıklamak durumunda kalabilir.

DÜNYACA ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPIYOR

2008 yılında kurulan şirket, İstanbul’daki 3 bin metrekarelik üretim tesisinde yıllık 1 milyon 700 bin adet üretim gerçekleştiriyor. Boyner, LC Waikiki ve DeFacto’nun yanı sıra, Almanya, Hollanda, Norveç, İsveç, İtalya, İspanya, Polonya, İrlanda, İngiltere ve Danimarka gibi birçok Avrupa ülkesindeki ünlü markalara üretim yapıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.