SON GELİŞMELER
lösev
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Trump’tan İran’a Hürmüz Boğazı uyarısı: 20 kat daha sert vururuz

Haber görseli

ABD Başkanı Donald Trump, İran’ın Hürmüz Boğazı’ndan petrol akışını engellemesi halinde ABD’nin çok daha sert bir karşılık vereceğini söyledi. Trump, İran’ın böyle bir adım atması durumunda ABD’nin şimdiye kadar yapılan saldırılardan “20 kat daha sert” karşılık vereceğini belirtti.

Trump, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hürmüz Boğazı’ndaki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TRUMP’TAN HÜRMÜZ BOĞAZI UYARISI

Trump, İran’ın petrol taşımacılığını durdurmaya yönelik bir girişimde bulunması halinde ABD’nin ağır bir karşılık vereceğini ifade etti. ABD Başkanı, İran’ın bu yönde bir adım atması durumunda ABD’nin “kolayca yok edilebilecek hedefleri” vuracağını öne sürdü. Trump, böyle bir saldırının İran’ın yeniden bir ülke olarak inşa edilmesini neredeyse imkânsız hale getirebileceğini savundu.

"HÜRMÜZ BOĞAZI BİR ABD HEDİYESİ"

Trump, Hürmüz Boğazı’nın açık kalmasının başta Çin olmak üzere boğazı yoğun kullanan ülkeler için bir “ABD hediyesi” olduğunu ifade etti. ABD Başkanı, 9 Mart’ta CBS News’e verdiği röportajda da bazı gemilerin boğazdan geçiş yaptığını ancak ABD’nin boğazın kontrolünü almayı değerlendirdiğini söylemişti.

Öte yandan İran Devrim Muhafızları Ordusu, Trump’ın açıklamalarına yanıt verdi. Yapılan açıklamada, İsrail ve ABD büyükelçilerini sınır dışı eden Arap veya Avrupa ülkelerinin Hürmüz Boğazı’ndan geçiş yapabileceği belirtildi.