SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Türkiye enerjide kendi kendine yetecek: Bayraktar’dan açıklama

Haber görseli

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Aydın’da gençlerle buluştuğu “Söz Gençlikte” programında yaptığı konuşmada Türkiye’nin enerji vizyonuna ilişkin önemli mesajlar verdi. Bayraktar, “Türkiye Yüzyılı, özünde kendi kendine yeten, dışa bağımlılığını bitirmiş bir Türkiye’dir. Onun için enerji kaynaklarımızı gece gündüz arayacağız, bulacağız.” ifadelerini kullandı.

Gençlerin enerjide dışa bağımlı olmayan bir Türkiye’de yaşamasını arzu ettiklerini belirten Bayraktar, bu hedefin ekonomik ve siyasi açıdan ülkeyi daha güçlü hale getireceğini vurguladı.

Görsel

YAPAY ZEKA ÇAĞI VE ELEKTRİKLEŞME

Bayraktar, dünyanın yapay zeka çağında büyük bir enerji ihtiyacına girdiğini belirterek, Türkiye Yüzyılı vizyonunun merkezine elektrikleşmeyi koyduklarını söyledi. Mesleklerin değişeceği bir döneme girildiğini ifade eden Bayraktar, gençlerin bu yeni dünyaya hazırlanması gerektiğini dile getirdi.

Görsel

ENERJİ ARAMALARI YURT DIŞINA TAŞINIYOR

Bayraktar, enerji kaynaklarının sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da arandığını belirterek, “Çağrı Bey gemimizi Somali’ye gönderiyoruz, Oruç Reis gemimiz ise çok yakın zamanda Pakistan’a gidecek.” dedi.