Uygulamamızı ziyaret ederek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Papa Francis’in cenaze töreni vesilesiyle Roma’da ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı görüşmeye dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Görüşme, Aziz Petrus Bazilikası’nda gerçekleştirildi.
Ukrayna Devlet Başkanlığı tarafından yayımlanan açıklamada Zelenskiy, ABD Başkanı ile 30 günlük bir ateşkes konusunda uzlaşı sağlandığını belirtti. Kiev ile Moskova arasında olası bir geçici barış için önemli bir adım olarak değerlendirilen bu gelişmeye ilişkin Zelenskiy, “Bekleyip göreceğiz. Her halükarda bu onun (Trump’ın) vizyonu ve tercihi” dedi.
Zelenskiy, Trump ile yapılan görüşmede yaptırımlar konusunun da gündeme geldiğini vurguladı. ABD Başkanı’nın bu meseleye yönelik tepkisinin “çok güçlü” olduğunu belirten Zelenskiy, detay vermekten kaçındı.
Zelenskiy, Vatikan’daki görüşmenin ardından Trump’ın olaylara farklı bir perspektiften bakmaya başladığına inandığını söyledi. Ukrayna lideri, bu görüşmeyi “şimdiye kadarki en iyi toplantı” olarak nitelendirdi.
Kaynak:İHA