Trendyol Süper Lig’in 11. haftasında zirve mücadelesi veren Galatasaray ile Trabzonspor, yarın akşam futbolseverlere heyecan dolu bir karşılaşma izletecek. İki takım, saat 20.00’de RAMS Park’ta kozlarını paylaşacak. Ligde fırtına gibi esen Galatasaray, 9 galibiyet ve 1 beraberlikle topladığı 28 puanla haftaya lider olarak giriyor. Bordo-mavili ekip ise 7 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 23 puan toplayarak en yakın takipçisi konumunda.
TARİHİ REKABETTE GALATASARAY ÖNDE
Galatasaray ile Trabzonspor arasındaki rekabet, Türk futbol tarihinin en köklü mücadelelerinden biri olarak öne çıkıyor. İki takım bugüne kadar Süper Lig, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Başbakanlık Kupası, TSYD Kupası ve özel maçlar olmak üzere toplam 140 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 65’ini Galatasaray kazanırken, 44’ünde Trabzonspor sahadan galip ayrıldı. 31 mücadele ise eşitlikle sonuçlandı. Galatasaray rakibine karşı 192 gol kaydederken, Trabzonspor 156 kez fileleri havalandırdı. Süper Lig özelinde bakıldığında ise 104 maçta Galatasaray 47, Trabzonspor 32 galibiyet aldı, 25 mücadele berabere bitti. İki takım geçtiğimiz sezon Süper Lig’de 2, Türkiye Kupası’nda 1 kez karşılaşmış, üç maçı da Galatasaray kazanmıştı.
SON DÖNEMDE GALATASARAY’IN ÜSTÜNLÜĞÜ DİKKAT ÇEKİYOR
Son yıllarda bu rekabette Galatasaray’ın bariz bir üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasında oynanan son 10 resmi karşılaşmanın 6’sını sarı-kırmızılılar kazanırken, bordo-mavililer sadece 1 galibiyet alabildi. 3 mücadele ise berabere tamamlandı. Galatasaray, rakibine karşı kazandığı bu 6 galibiyeti son 6 maçta elde etti. Bu da yarınki karşılaşma öncesi psikolojik üstünlüğü sarı-kırmızılı ekibe veriyor. Öte yandan Trabzonspor, bu zorlu deplasmandan puan ya da puanlarla dönerek hem zirve yarışında hem de moral anlamında büyük bir kazanım elde etmek istiyor.
MAÇIN HAKEMİ CİHAN AYDIN
Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanacak bu kritik karşılaşmayı Bursa bölgesi hakemi Cihan Aydın yönetecek. Aydın’ın yardımcılıklarını Deniz Caner Özaral ve Mustafa Savranlar yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Adnan Deniz Kayatepe olacak. Cihan Aydın, kariyerinde ikinci kez Galatasaray-Trabzonspor mücadelesinde düdük çalacak. Her iki takım taraftarı da büyük önem taşıyan bu karşılaşmada hem hakem performansını hem de iki ekibin sahadaki mücadelesini merakla bekliyor.
Kaynak: Haber Merkezi