SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

50 ilde eş zamanlı FETÖ operasyonu: 286 şüpheli yakalandı

Haber görseli

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ’ye yönelik son bir ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 50 ilde toplam 286 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

154 KİŞİ TUTUKLANDI, 79’U HAKKINDA ADLİ KONTROL

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 286 şüpheliden 154’ünün tutuklandığını, 79’u hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulandığını belirtti. Kalan şüphelilerle ilgili adli süreçlerin ise sürdüğünü kaydetti.

OPERASYONLAR 50 İLDE EŞ ZAMANLI YÜRÜTÜLDÜ

Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, KOM ve İstihbarat Başkanlıkları ile İl Emniyet Müdürlüklerinin ortak çalışmaları sonucu 50 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

Operasyonların gerçekleştirildiği iller arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Adana, Kayseri, Trabzon, Şanlıurfa ve Sakarya’nın da bulunduğu bildirildi.

SUÇLAMALAR: BYLOCK, ANKESÖR, GÜNCEL VE MAHREM YAPILANMALAR

Yakalanan şüphelilerin, FETÖ’nün güncel yapılanması, finans yapılanması, askeri mahrem yapılanması ve sivil mahrem yapılanması içinde faaliyet yürüttükleri, örgütün kripto haberleşme programı ByLock’u kullandıkları ve ankesörlü telefonlarla örgüt yöneticileriyle irtibat kurdukları tespit edildi.

KESİNLEŞMİŞ CEZASI OLANLAR DA YAKALANDI

Yerlikaya, operasyonlarda ayrıca FETÖ soruşturmaları kapsamında ifade ve teşhislerde adı geçen, haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve aranma kaydı olan kişilerin de yakalandığını belirtti.

Bakan Yerlikaya, “Terör örgütleriyle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Aziz milletimizin huzuru ve birliği için mücadelemizden asla taviz vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.