SON GELİŞMELER
Bize Ulaşın

Dil Seçimi

Ankara’ya milli takım müjdesi: 12 yıllık hasret bitiyor

Haber görseli

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Altyapı ve Gençlik Projelerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Gökay, Ankara’da yapımı tamamlanmak üzere olan yeni statla birlikte A Milli Futbol Takımı’nın yeniden başkentte maçlara çıkacağını açıkladı. AA’ya konuşan Gökay, 12 yıldır milli maç hasreti yaşayan Ankaralı futbolseverlere net bir mesaj vererek, “Ankara’da yeni stat bitince milli takım hasreti dinecek. Kısa, öz ve net söylüyorum, Ankaralılar milli takımı yeni statta izleyecek.” ifadelerini kullandı. 19 Mayıs Stadı’nın yıkılmasının ardından milli takımın Ankara’da maç oynayamadığını hatırlatan Gökay, yeni stat sürecini yakından takip ettiklerini vurguladı.

MİLLİ TAKIM İÇİN DÜNYA KUPASI İNANCI

Cengiz Gökay, A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası’na katılacağına dair inancının tam olduğunu dile getirdi. Göreve geldikleri dönemde yönetim kurulu üyelerine yaptığı konuşmayı paylaşan Gökay, bu sürecin bir inanç ve birliktelik meselesi olduğunu söyledi. “Allah’tan bir mani olmazsa 2002’den beri gidemediğimiz Dünya Kupası’na gitmeyi bu yönetime nasip edecek.” diyen Gökay, Romanya maçı ve devamındaki süreçle birlikte Dünya Kupası biletinin alınacağına inandığını belirtti. Teknik heyet ve futbolcuların bu hedefe ulaşacak güce sahip olduğunu ifade eden Gökay, Türkiye’nin morale ihtiyacı olduğunu ve 2002’de olduğu gibi büyük bir başarıyla ülkeye dönüleceğini söyledi.

“2002’DE OLDUĞU GİBİ F-16’LARLA KARŞILANACAĞIZ”

Milli takımın Dünya Kupası’nda başarılı olacağına dair iddialı açıklamalarda bulunan Gökay, 2002 Dünya Kupası’ndaki tarihi başarıya da atıfta bulundu. “Biz ABD’ye gideceğiz ve Dünya Kupası’nda da başarılı olacağız.” diyen Gökay, o dönemde yaşanan coşkunun yeniden yaşanacağını savundu. Başarı halinde milli takımın tıpkı 2002’de olduğu gibi F-16’larla karşılanacağını söyleyen Gökay, bu hedefe ulaşmak için hem sahada hem de yönetimsel anlamda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

ALTYAPILARDA 81 İLDE KAPSAMLI TAKİP

Cengiz Gökay, sorumluluğunu üstlendiği altyapı ve gençlik projeleriyle ilgili yürütülen çalışmalara da değindi. TFF Futbol Gelişim Direktörü Emrah Bayraktar ve ekibinin Türkiye’nin 81 ilinde aktif çalışmalar yaptığını belirten Gökay, altyapı sisteminde önemli bir yol katettiklerini söyledi. Dünyadaki tüm Türk futbolcuların bire bir takip edildiği bir sistem kurduklarını aktaran Gökay, bu altyapı sisteminin yüzde 90’ının tamamlandığını kaydetti. “Bizim altyapıda kaybeden bir çocuğumuz bile yok.” diyen Gökay, ulaşılan tüm gençlerin yakından izlendiğini ve en ücra noktadaki yeteneklerin bile gözden kaçırılmaması için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Küfür, hakaret ve spam yayınlanmaz.