Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Tekirdağ’da Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü binası ile Marmaraereğlisi Engelsiz Yaşam Merkezi binasının temel atma törenine katıldı. Bakan Göktaş, bu yatırımların Tekirdağ'ın sosyal hizmet altyapısını güçlendireceğini belirtti.
"SOSYAL HİZMETLERİN KAPASİTESİ ARTACAK"
Bakan Göktaş, temel atma törenindeki konuşmasında, yeni Aile ve Sosyal Hizmet Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi ile hizmet kapasitesinin artırılacağını, daha modern ve işlevsel yapılarla sahada daha etkin olacaklarını söyledi. "Özel gereksinimli bireylerimizin sosyal hayata katılımını güçlendirecek güvenli ve kapsayıcı bir ortam sağlayacağız" diyen Göktaş, yeni yatırımların Tekirdağ'a ve halkına hayırlı olmasını temenni etti.
"DÖNÜŞÜMÜN MERKEZİNE AİLEYİ VE TOPLUMSAL HUZURU YERLEŞTİRDİK"
Bakan, son 23 yılda Türkiye genelinde sosyal hizmetler alanında önemli değişimler ve dönüşümler gerçekleştirildiğini belirtti. "Bu dönüşümün merkezine insanı, aileyi ve toplumsal huzuru yerleştirdik" diyen Göktaş, sosyal devlet vizyonuyla, hizmetlerin toplumun her kesimine ulaştırılmasını sağladıklarını vurguladı. "Sosyal devlet sadece bir hizmet mekanizması değil; gönüllere dokunan, hayatı kolaylaştıran ve vatandaşının yanında duran bir dayanışma iradesidir" ifadelerini kullandı.
YENİ HİZMET MODELLERİ VE YATIRIMLAR
Bakan Göktaş, sosyal desteğin daha erişilebilir, hızlı ve sürdürülebilir olması için yeni hizmet modelleri geliştirdiklerini belirtti. Engelli bireylerden yaşlılara, çocuklardan ailelere kadar geniş bir yelpazede hizmet kapasitesinin güçlendirildiğini söyledi. "Bugün, her şehirde yükselen yeni merkezlerimizle kurumsal kapasitemizi sürekli büyütüyoruz" diyerek, sosyal hizmetlerin dayanışmayı büyütme ve geleceği güvenle kurma amacına hizmet ettiğini vurguladı.
TEKİRDAĞ'A 9,5 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
Tekirdağ’a yapılan 9,5 milyar liralık yatırımın aile ve sosyal hizmetler alanındaki katkısının büyük olduğunu belirten Göktaş, "Bugün, temellerini attığımız il müdürlüğü binasıyla sosyal hizmetlerin erişilebilirliğini artıracağız" dedi. Yeni Sosyal Hizmet Merkezi ile vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı ve etkili şekilde cevap verileceğini ifade etti.
Bakan Göktaş, Tekirdağ'da inşa edilecek Engelsiz Yaşam Merkezi hakkında da bilgi vererek, merkezde hem bakım ve tedavi hizmetlerinin sunulacağı, hem de sosyal ve kültürel faaliyet alanlarının yer alacağı bir yaşam kompleksi tasarlandığını açıkladı. Bu merkezle, engelli bireylerin yaşam kalitesinin yükseltileceği ve ailelerine destek olunacağı ifade edildi.
"AİLE ODAKLI SOSYAL HİZMET"
Göktaş, 2025'in Aile Yılı olarak ilan edilmesiyle birlikte, aile odaklı sosyal hizmet modellerinin yaygınlaştırılacağını belirtti. Toplumun hassas kesimlerinin güçlendirildiği bir sosyal yapı için kararlılıkla çalışacaklarını vurguladı.
Bakan Göktaş, "Tekirdağ'a kazandırdığımız her yatırım, aileyi güçlendiren, toplumu geleceğe taşıyan güçlü bir sosyal politika hamlesidir" diyerek, toplumsal gelişim için insan odaklı çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Çocukların güvenle büyümesini, kadınların sosyal ve ekonomik hayatta güçlü bir yer edinmesini, yaşlıların hayatla bağı güçlendirilmesini ve engelli vatandaşların hayatlarının kolaylaştırılmasını hedeflediklerini ifade etti.
Kaynak: İHA