Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde bulunan, içinde tatilcinin bulunduğu Grand Kartal Otel’de yangın çıktı.
İhbar üzerine bölgeye kent merkezi, ilçeler ve çevre illerden çok sayıda itfaiye, AFAD, UMKE ve sağlık ekibi ile helikopter sevk edildi.
Yarıyıl tatili olması sebebiyle otelin dolu olduğu öğrenilirken, 234 kişinin konakladığı ifade edildi. Yangına uykularında yakalanan tatilciler hemen tahliye edildi. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken, 32 kişi yaralandı.
Bolu Valisi Abdulaziz Aydın ile Bolu Belediye Tanju Özcan bölgeye gelerek söndürme çalışmalarını olay yerinde takip etti. AFAD, UMKE, itfaiye ile çok sayıda sağlık ekibi bölgede hazır bekliyor. Otelin büyük kısmının ahşap olması facianın boyutunu arttırırken, bölgeye sahra hastanesi kuruldu. Jandarma ekipleri de bölgede hazır bekliyor. Otelin bir kısmının uçurum olması, alevlere müdahaleyi zorlaştırıyor.
Çıkan yangında ilk belirlemelere göre 10 kişi öldü, 32 kişi yaralandı.
Vali Aydın, ” 6 vatandaşımız hayatını kaybetti. 31 yaralımızdan 26’sının durumu orta seviyede, 2’sinin durumu ağır.
Vefatlardan 2’si panikle atlamak suretiyle oluşuyor. Yaralılarımızın durumu genel manada iyi. Otelin yakınında bulunan başka bir otelin misafirlerini de tedbir amaçlı tahliye ettik. Yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Cumhuriyet Başsavcısı da işlemlere başladı” dedi.
İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada: “Bugün saat 03:27’de Kartalkaya Kayak Merkezinde bulunan bir otelde yangın çıktığı ihbarı alınmış, yangına çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarından 267 personelle müdahale edilmiş ve müdahaleye devam edilmektedir. İlk belirlemelere göre maalesef 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 31 vatandaşımız ise yaralanmıştır.” dedi.