Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan, Gana, Filistin, Gine ve Japonya büyükelçilerini kabul etti. Kabul töreni, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi.
BÜYÜKELÇİLER GÜVEN MEKTUPLARINI SUNDU
Törende;
-
Lübnan Büyükelçisi Munir Anuti,
-
Gana Büyükelçisi Abdul Nasiruddin,
-
Filistin Büyükelçisi Nasri Halil Salim Ebu Ceyş,
-
Gine Büyükelçisi Abdulaye Fofana,
-
Japonya Büyükelçisi Masami Tamura,
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven mektuplarını sundu.
Kabulde büyükelçilerin aileleri ve bazı büyükelçilik mensupları da hazır bulundu. Törenin ardından hatıra fotoğrafı çekildi.
BÜYÜKELÇİLERLE AYRI AYRI GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, güven mektuplarını teslim alan büyükelçileri daha sonra ayrı ayrı kabul etti. Görüşmelerde ülkeler arası ilişkiler ve ikili iş birlikleri ele alındı.
DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Tören sırasında Lübnan Büyükelçisi Munir Anuti’nin küçük kızı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kendi yaptığı bir tabloyu hediye etti. Tabloda, Türkiye ve Lübnan bayrakları ile bir ev figürü yer aldı. Ayrıca, Japonya Büyükelçisi Masami Tamura’nın eşi, törene geleneksel Japon kıyafetiyle katılarak dikkat çekti.
Kaynak:İHA