Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medyada “savaş başlayacağı” iddiasıyla yapılan paylaşımların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Merkezden yapılan açıklamada, vatandaşların çeşitli hazırlıklar yapması gerektiğine yönelik ifadelerin tamamen dezenformasyon içerdiği vurgulandı. Türkiye’nin güvenlik ve savunma süreçlerinin ilgili kurumların koordinasyonunda etkin bir şekilde yürütüldüğü, kamuoyunda paniğe neden olacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.
Açıklamada, toplumu korku, endişe ve kaosa sürükleme amacıyla hareket eden hesaplara yönelik adli süreçlerin kararlılıkla sürdürüldüğü ifade edildi. Kamuoyunun asılsız iddialara itibar etmemesi ve yalnızca resmi açıklamaları dikkate alması gerektiği özellikle hatırlatıldı.
Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, “savaş başlayacağı” iddiasıyla vatandaşların çeşitli hazırlıklar yapması gerektiğine yönelik ifadeler dezenformasyon içermektedir. Türkiye’nin güvenlik ve savunma süreçleri, ilgili kurumların koordinasyonunda etkin bir kapasiteyle… pic.twitter.com/XhEZOsjAbD
— Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (@dmmiletisim) February 28, 2026

