İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, ABD Savunma Bakanlığı’nın İran savaşının maliyetine ilişkin açıkladığı rakamların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arakçi, Pentagon’un 25 milyar dolar olarak duyurduğu maliyetin eksik olduğunu savundu. Arakçi, “Pentagon yalan söylüyor. Netanyahu’nun kumarı şu ana kadar Amerika’ya iddia edilenin dört katı olan 100 milyar dolara mal oldu” ifadelerini kullandı.
AMERİKAN HALKINA AYLIK 500 DOLAR YÜK İDDİASI
Savaşın ABD ekonomisine dolaylı etkilerine de dikkat çeken Arakçi, maliyetin yalnızca resmi rakamlarla sınırlı kalmadığını ifade etti. Arakçi, savaşın Amerikan vergi mükelleflerine ciddi yük getirdiğini belirterek, “Her bir Amerikan hanesi için aylık fatura 500 dolar ve hızla artıyor” dedi. Açıklamasında ayrıca, “Önce İsrail demek, her zaman sonra Amerika anlamına gelir” sözlerine yer verdi.
EKONOMİK GÖSTERGELERLE DESTEKLEDİ
Arakçi, paylaşımına ABD ekonomisine ilişkin grafikler de ekledi. Grafiklerde, ülkenin artan kamu borcunun gayrisafi yurt içi hasılaya oranındaki yükselişe dikkat çekildi. Ayrıca mali durumunun kötüye gittiğini düşünen Amerikalıların oranının yüzde 55’e ulaştığına dair veriler de paylaşıldı. Bu göstergelerle birlikte savaşın ekonomik etkilerinin derinleştiği mesajı verildi.