Belçika'daki Charleroi Havalimanı'nda hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle bugün 42 uçuşun ardından yarın da 46 seferin iptal edilmesi bekleniyor. Gece saatlerinde sürdürülen grev, uçuş bağlantıları nedeniyle planlanan diğer seferleri de etkiliyor.
YARIN 46 UÇUŞ İPTAL EDİLECEK
Charleroi Havalimanı'nda hava trafik kontrolörlerinin grevi nedeniyle uçuş iptalleri devam ediyor. Belçika basınındaki bilgilere göre yarın 46 seferin gerçekleştirilemeyeceği öngörülüyor.
Grev nedeniyle bu sabah 9 gidiş ve 9 dönüş olmak üzere 18 uçuş yapılamadı. Gün içinde 24 seferin daha iptal edilmesi bekleniyor.
İPTALLER İKİ GÜNDE ARTTI
Havalimanında dün de 42 uçuş iptal edilmişti. Böylece grevin etkisiyle iptal edilen seferlerin sayısının artması bekleniyor.
Havalimanı yönetimi, bir uçuşun iptal edilmesinin aynı uçakla yapılması planlanan dönüş seferinin de iptal edilmesine yol açabildiğine dikkati çekti.
GREv 10 EKİM'E KADAR SÜRECEK
Belçika'nın hava seyrüsefer hizmeti sağlayıcısı Skeyes bünyesindeki hava trafik kontrolörleri, gece çalışma primleri konusunda yönetimle yaşanan anlaşmazlık nedeniyle çarşamba günü saat 22.00'de greve başladı.
Kontrolörler, 10 Ekim'e kadar her gece 22.00-08.00 saatlerinde iş bırakacaklarını açıkladı.
UÇUŞ BAĞLANTILARI DA ETKİLENİYOR
Grevin etkisi yalnızca doğrudan grev saatlerine denk gelen seferlerle sınırlı kalmıyor. Uçuş programındaki bağlantılar nedeniyle gece saatlerinin dışında gerçekleştirilmesi planlanan bazı seferler de iptallerden etkilenebiliyor.