Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Erakçi ve Bin Ferhan görüştü: Masada ABD süreci vardı

Tahran-Riyad hattında kritik temas: İran-ABD müzakereleri ve bölgesel istikrar iki bakanın telefon görüşmesinde ele alındı.

DÜNYA 24.06.2026 18:46 Dicle Toğal 89 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Erakçi ve Bin Ferhan görüştü: Masada ABD süreci vardı
Paylaş:
N

İran ile Suudi Arabistan arasında diplomasi trafiği yeniden öne çıktı. İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile Suudi Arabistanlı mevkidaşı Faysal bin Ferhan, telefon görüşmesinde İran-ABD müzakere süreci, mutabakat zaptındaki yükümlülükler ve bölgesel gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu.

İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN ARASINDA TELEFON TRAFİĞİ

İran Dışişleri Bakanlığı’nın resmi Telegram hesabından aktarılan bilgiye göre, Erakçi ile bin Ferhan arasında telefon görüşmesi yapıldı. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin yanı sıra bölgedeki son gelişmeler de masaya yatırıldı.

İRAN-ABD MÜZAKERE SÜRECİ ELE ALINDI

Görüşmenin önemli başlıklarından biri İran ile ABD arasındaki müzakere süreci oldu. Taraflar, mutabakat zaptındaki yükümlülüklerin yerine getirilmesine ilişkin konular hakkında fikir alışverişinde bulundu.

BÖLGESEL İSTİKRAR İÇİN DİPLOMASİ VURGUSU

İki bakan, diplomasi kanallarının açık tutulmasının önemine dikkat çekti. Görüşmede, bölgesel istikrarın sağlanması için gerekli işbirliklerinin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
1 Temmuz'da başlıyor: Hangi işletmeler e-faturaya geçmek zorunda?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
1 Temmuz'da başlıyor: Hangi işletmeler e-faturaya geçmek zorunda?
WhatsApp
İhbar Hattı