Yemen basınında yer alan haberlere göre İran destekli Husiler, Babulmendeb Boğazı’ndaki El-Ardi Limanı’nda bulunan sivil bir gemiye art arda balistik füze saldırıları düzenledi. Saldırıda geminin yanı sıra bağlı bulunduğu iskelede de ciddi hasar meydana geldi.
SİVİL GEMİYE DÖRT FÜZE ATILDI
“El-Masdar Online”ın haberine göre Yemenli müteahhit Bilal Aid eş-Şumeyri’ye ait “Emir Han” adlı gemi dört balistik füzeyle hedef alındı. Aralık 2025’ten bu yana bakımda bulunan geminin saldırı sırasında ticari yük taşımadığı ve mürettebatın yaklaşık bir hafta önce gemiden ayrıldığı belirtildi.
İSKELE HİZMET DIŞI KALDI
Füze saldırısının gemide ağır hasara, El-Ardi İskelesi’nde ise geniş çaplı yıkıma yol açtığı aktarıldı. İskele, oluşan hasar nedeniyle hizmet dışı kaldı.
HUSİLER ASKERİ GEMİLERİ DE HEDEF ALDIĞINI ÖNE SÜRDÜ
Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de Suudi Arabistan’a ait bir askeri çıkarma gemisi ile dört askeri botun da balistik füzelerle vurulduğunu iddia etti. Seri, saldırıda askeri çıkarma gemisinin yandığını, bazı botların battığını ve diğerlerinin alev aldığını öne sürdü.