İran'ın Meclisi Ulusal Güvenlik Komisyonu'nun yetkilisi Behnam Saidi, savaş sonrasında da İsrail'e ait gemilerin Hürmüz Boğazı'ndan geçmesine müsaade edilmediğini ifade etti. Saidi, devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, "Düşman" olarak nitelendirdiği ülkelerin gemilerinin bu bölgeden geçişine izin verilmeyeceğini kaydetti.
İSRAİL GEMİLERİNE GEÇİŞ YASAK
Saidi, "Siyonist rejime ait hiçbir geminin Hürmüz Boğazı'ndan geçiş hakkı yoktur. Bu rejimle bağlantılı başka bir ülkenin bayrağını taşıyan bir gemi bile, İsrail mallarını taşıyorsa geçiş yapamayacaktır." diye konuştu.
ABD GEMİLERİ DE YASAKLI
ABD'ye ait gemilerin de benzer şekilde Boğaz'dan geçişine izin vermeyeceklerini savunan Saidi, "Suçlu ve saldırgan Amerikan yönetimine ait hiçbir askeri veya ticari gemi, İran'a tehdit oluşturduğu sürece Hürmüz Boğazı'ndan geçiş hakkına sahip olmayacaktır." ifadelerini kullandı.