Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

İsrail-BAE hattında gizli işbirliği iddiası

Axios’un haberine göre İsrail, İran saldırıları sonrası BAE’ye Demir Kubbe sistemi ve asker konuşlandırdı.

DÜNYA 26.04.2026 16:12 Nida Yağmur Mercan 121 okuma Okuma Süresi: 1 dk
İsrail-BAE hattında gizli işbirliği iddiası
Paylaş:
N

ABD merkezli Axios’un, adı açıklanmayan iki İsrailli ve bir ABD’li yetkiliye dayandırdığı haberde, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasındaki askeri ve istihbarat işbirliğinin savaş sürecinde üst seviyeye çıktığı öne sürüldü.

DEMİR KUBBE VE ASKER GÖNDERİLDİ İDDİASI

Haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile yaptığı görüşmenin ardından, bir Demir Kubbe hava savunma bataryası ve sistemi kullanacak İsrail askerlerinin BAE’ye gönderilmesi talimatını verdiği iddia edildi.

İRAN’IN HEDEFİ BAE OLDU

Yetkililere göre İran’ın, BAE’yi diğer bölge ülkelerine kıyasla daha yoğun hedef alması, Abu Dabi yönetimini müttefiklerinden destek istemeye yöneltti.

FÜZELER ENGELLENDİ İDDİASI

Axios’a konuşan kaynaklar, Demir Kubbe sisteminin BAE’ye yönelen çok sayıda İran füzesini engellediğini öne sürdü.

BAE’nin, ABD ve İsrail’den sonra bu sistemi kullanan ilk ülke olduğu da iddialar arasında yer aldı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

BAE Savunma Bakanlığı, 28 Şubat’tan bu yana 550 balistik ve seyir füzesi ile 2 bin 200’den fazla İHA’ya müdahale edildiğini açıklamıştı.

Axios’un iddialarına ilişkin ise İsrail ve BAE makamlarından henüz resmi bir doğrulama yapılmadı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Enerji piyasasında lisans sayısı yüzde 13 arttı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Enerji piyasasında lisans sayısı yüzde 13 arttı
WhatsApp
İhbar Hattı