Yemen’deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan’a ait “ENCELIA” ve “LAYLA” adlı iki petrol tankerini Kızıldeniz’de hedef aldıklarını açıkladı. Saldırının, gemilerin ilan edilen geçiş yasağını ihlal ettiği gerekçesiyle düzenlendiği savunuldu.
SUUDİ PETROL TANKERLERİ FÜZE VE İHA’LARLA HEDEF ALINDI
Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, saldırıda çok sayıda balistik füze, seyir füzesi ve insansız hava aracının kullanıldığını belirtti. Seri, “Hedef alma operasyonu çok sayıda balistik füze, seyir füzesi ve İHA ile gerçekleştirilmiş olup tam isabet sağlanmıştır.” ifadelerini kullandı.
HUSİLERDEN 10 GEMİ İÇİN GERİ DÖNÜŞ İDDİASI
Seri, Kızıldeniz’deki askeri faaliyetler kapsamında yaklaşık 10 geminin rotasını değiştirmek zorunda kaldığını öne sürdü. Açıklamada, “Aynı kapsamda Yemen Silahlı Kuvvetleri (Husiler), yaklaşık 10 gemiyi geri çekilmeye ve geri dönmeye zorlamıştır.” denildi.
SUUDİ ARABİSTAN’A DOĞRUDAN UYARI
Husiler, Yemen’e yönelik olası saldırılara Suudi Arabistan topraklarının derinliklerinde karşılık verileceğini duyurdu. Seri, “Yemen Silahlı Kuvvetleri olarak düşman Suudi Arabistan’a vurgulamak isteriz ki, ülkemizi hedef alacak her türlü aptallık veya saldırı, topraklarının derinliklerinde gerçekleştirilecek büyük operasyonlarla karşılık bulacaktır.” dedi.