Suriye Dışişleri Bakanı Esad Hasan Şeybani, ABD’nin Ankara Büyükelçisi, Suriye ve Irak Özel Temsilcisi Thomas Barrack ile İstanbul’da görüştü. İki isim, Suriye’nin ekonomik toparlanmasından bölgesel gelişmelere kadar çeşitli başlıkları değerlendirdi.
İKİLİ İLİŞKİLER VE BÖLGEDEKİ GELİŞMELER ELE ALINDI
Suriye Dışişleri Bakanlığının açıklamasına göre görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve bölgedeki son gelişmeler üzerinde duruldu.
SURİYE'YE YÖNELİK YAPTIRIMLAR MASADA
Görüşmenin öne çıkan başlıklarından biri Suriye’nin ekonomik toparlanması oldu. Bu kapsamda ülkeye yönelik yaptırımların tamamen kaldırılması konusu değerlendirildi.
YENİDEN İNŞA SÜRECİ GÖRÜŞÜLDÜ
Şeybani ve Barrack, Suriye’nin yeniden imar sürecinin hızlandırılmasını da ele aldı. Görüşmede ekonomik toparlanmaya ilişkin öncelikler değerlendirildi.