Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Ukrayna ordusu, 29 Ocak'tan bu yana 26 yerleşimi geri aldı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rus ordusuna karşı yürütülen operasyonlar neticesinde 3 ayrı bölgede 26 yerleşim yerinin kontrolünü yeniden ele geçirdiklerini duyurdu. Dnipropetrovsk, Donetsk ve Zaporijya bölgelerinde elde edilen bu başarılar, 29 Ocak tarihinden itibaren süregelen karşı saldırıların bir parçası olarak kaydedildi.

DÜNYA 12.08.2026 20:16 Güncelleme: 12.08.2026 20:28 Dicle Toğal 109 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Ukrayna ordusu, 29 Ocak'tan bu yana 26 yerleşimi geri aldı
Paylaş:
N

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus ordusuna karşı yürütülen karşı saldırılar kapsamında üç bölgede toplam 26 yerleşim yerinde yeniden kontrol sağlandığını açıkladı.

26 YERLEŞİM YERİNDE KONTROL SAĞLANDI

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ukrayna ordusu ve güvenlik güçlerinin karşı saldırı operasyonlarında ilerleme kaydettiğini belirtti.

DNIPROPETROVSK, DONETSK VE ZAPORİJYA’DA İLERLEME

Ukrayna Ordusu Hava İndirme Muharebe Kuvvetleri, Dnipropetrovsk bölgesinde 12, Donetsk bölgesinde 10 ve Zaporijya bölgesinde 4 yerleşim yerinin kontrol altına alındığını bildirdi.

KARŞI SALDIRILAR 29 OCAK’TAN BU YANA SÜRÜYOR

Açıklamada, söz konusu karşı saldırıların 29 Ocak’tan bu yana devam ettiği kaydedildi. Zelenski, aktif operasyonların sürdürüleceğini ve yeni adımlar için hazırlık yapıldığını ifade etti.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Dicle Toğal
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Lukaku İstanbul'a geliyor: Fenerbahçe, transferi duyurdu
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Lukaku İstanbul'a geliyor: Fenerbahçe, transferi duyurdu
WhatsApp
İhbar Hattı